FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: za sada informacije o 3 poginula i preko 100 ozlijeđenih

PODGORICA, 23. siječnja 2006. (Hina)Najmanje tri osobe su poginule apreko 100 ih je ozlijeđeno u teškoj željezničkoj nesreći koja se uponedjeljak dogodila u Crnoj Gori, izjavio je ministar unutarnjihposlova Crne Gore Jusuf Kalamperović.
PODGORICA, 23. siječnja 2006. (Hina)Najmanje tri osobe su poginule a preko 100 ih je ozlijeđeno u teškoj željezničkoj nesreći koja se u ponedjeljak dogodila u Crnoj Gori, izjavio je ministar unutarnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović.

On je kazao kako je prema prvim informacijama kojima raspolaže policija do sada utvrđeno da su tri osobe poginule a da je više od 100 zatražilo pomoć U Kliničko-bolničkom centru Podgorica. Međutim, prema njegovim riječima strahuje se da je taj broj mnogo veći, jer još nije stigao još jedan vlak koji dovozi ozlijeđene.

Teška prometna nesreća dogodila se danas nešto prije 16 sati kad je putnički vlak koji je vozio iz Bijelog Polja ka Baru iskliznuo iz tračnica kod Bioča nedaleko od Podgorice a četiri njegova vagona su se srušila u kanjon rijeke Morače. Spasilačke ekipe iz cijele Crne Gore, te specijalizirani timovi policije i vojske, na vrlo nepristupačnom terenu izvlače nastradale iz olupina vlaka.

Reporteri podgoričkih elektonskih medija javljaju da se pored vagona stradalog vlaka nalazi veliki broj tijela poginulih osoba koja su ostavljena sa strane kako bi spasilačke ekipe ukazale pomoć preživjelima.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović stigli su na mjesto nesreće. Vujanović je rekao kako se radi o velikoj tragediji, te da je mobilizirana cijela republika kako bi posljedice bile ublažene.

Svi pokretni bolesnici iz podgoričke klinike otpušteni su kućama, kako bi napravili mjesto nastradalima. Izvlačenje nastradalih otežava nevrijeme, hladnoća i jak vjetar, te nepristupačan teren.

Prema izjavama putnika do nesreće je došlo nakon što su na kompoziciji vlaka otkazale kočnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙