FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Diljem Europe više od 50 mrtvih zbog hladnoće

ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Polarna hladnoća koja je zahvatilanekoliko europskih zemalja odnijela je još pedesetak žrtava uposljednja 24 sata, ali je za četvrtak i preostali dio tjedna napokonnajavljeno zatopljenje, javlja AFP.
ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Polarna hladnoća koja je zahvatila nekoliko europskih zemalja odnijela je još pedesetak žrtava u posljednja 24 sata, ali je za četvrtak i preostali dio tjedna napokon najavljeno zatopljenje, javlja AFP.

Najteže je ponovo bilo u Ukrajini gdje je u posljednja 24 sata u valu hladnoće, koji vlada od prošlog tjedna, umrlo 40 ljudi, objavilo je u četvrtak ministarstvo zdravstva. Ukupan broj žrtava hladnoće u toj je zemlji time narastao na 181. Zbog hipotermije je hospitalizirano 575 ljudi.

U Poljskoj je u posljednja 24 sata od hladnoće umrlo 10 ljudi, odnosno ukupno 63 ovoga tjedna. Od početka zime tamo se smrznulo 185 ljudi, prema podacima policije.

U Poljskoj se u četvrtak, nakon temperatura od -35 stupnjeva Celzijevih proteklih dana, živa popela na -12. Ponovno rade škole koje su zbog hladnoće bile zatvorene posljednjih dana.

Rumunjska je vlada u četvrtak priopćila da je ovoga tjedna od posljedica hladnoće preminulo 37 ljudi.

U Moskvi su već drugi dan temperature normalne za ovo doba godine, između -6 i -8 stupnjeva Celzijevih, i u ruskoj se prijestolnici život vratio u normalu. .

U Gruziji je i dalje pogoršana energetska situacija, dio zemlje i Tbilisi u četvrtak nisu imali električnu energiju, a istodobno sporo napreduju popravci na ruskom plinovodu sabotiranom u nedjelju. Zbog toga je predsjednik Mihail Sakašvili odlučio skratiti boravak na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

U Albaniji je policija javila da su se tri osobe smrznule na -14 stupnjeva Celzijevih.

U Češkoj je u četvrtak zabilježena 18. žrtva hladnoće ove zime.

U Njemačkoj su snijeg i ledena kiša izazvali dvadesetak nesreća u kojima je jedna osoba poginula i nekoliko je ranjeno. U zračnoj luci u Stuttgartu švicarski je zrakoplov sa 145 putnika zbog lošeg vremena promašio pistu pri slijetanju, ali u nezgodi nitko nije ozlijeđen.

U sjevernoj Italiji temperature su pale na -35 stupnjeva, a vjetar je puhao 135 kilometara na sat u području Trsta.

U Turskoj, gdje i dalje pada snijeg, od subote je od hladnoće umrlo pet osoba, javlja AFP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙