FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žrtve hladnoće u Poljskoj i Italiji

VARŠAVA/RIM, 30. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Val hladnoće izazvao jesmrt 22 osoba u posljednjih deset dana u Poljskoj, gdje su jakesnježne padaline jako poremetile cestovni promet, prema podacimapolicije.
VARŠAVA/RIM, 30. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Val hladnoće izazvao je smrt 22 osoba u posljednjih deset dana u Poljskoj, gdje su jake snježne padaline jako poremetile cestovni promet, prema podacima policije.

"Dvadeset dvije osobe su umrle od hladnoće u posljednjih deset dana, čime se bilanca stradalih od prvog vala hladnoće u listopadu popela na 85 mrtvih, rekla je jedna glasnogovornica policije.

Većina smrznutih su alkoholizirani muškarci između 35 i 50 godina, rekla je glasnogovornica.

U petak su velike količine snijega pale na jugu zemlje i jako usporile cestovni promet.

U Italiji je 22-godišnji beskućnik umro od hladnoće na glavnom kolodvoru Rima i on je druga žrtva hladnoće u toj zemlji.

Firenza je poslije 21 godine u četvrtak osvanula pokrivena snijegom, a snijeg i kiša su zabilježeni i u Napulju gdje je u ponedjeljak pala prva žrtva hladnoće, jedan ukrajinski beskućnik.

Neuobičajeno niske temperature pogodile su zadnjih dana i Francusku otežavajući posebno željeznički promet u toj zemlji. Francuske željeznice priopćile su u petak da je tračnički promet prema zapadu i jugu u prekidu. Zbog mraza i leda prekinuta je opskrba strujom u glavnoj stanici u Le Mansu zbog čega je privremeno obustavljeno prometovanje jako brzih TGV-vlakova kao i nekoliko regionalnih vlakova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙