FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd otvara državne arhive za istrage koje vodi ICTY

BEOGRAD,26. siječnja(Hina) - Nacionalni savjet Srbije i Crne Gore zasuradnju s Međunarodnim tribunalom za ratne zločine u Den Haagu (ICTY)prihvatio je u četvrtak prijedlog Tužiteljstva ICTY o otvaranjudržavnih arhiva za istrage koje vodi taj sud.
BEOGRAD,26. siječnja(Hina) - Nacionalni savjet Srbije i Crne Gore za suradnju s Međunarodnim tribunalom za ratne zločine u Den Haagu (ICTY) prihvatio je u četvrtak prijedlog Tužiteljstva ICTY o otvaranju državnih arhiva za istrage koje vodi taj sud.

Time se, kako se navodi u priopćenju sa sjednice Savjeta, uklanja svaka dvojba da državna tijela kriju dokumentaciju te se potvrđuje spremnost Srbije i Crne Gore na izvršavanje preuzete obveze suradnje s tim Tribunalom.

Predsjednik toga Savjeta i ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić rekao je beogradskom radiju B 92 da će sudu biti ustupljen i dio dokumentacije koja se odnosi na haškog optuženika Ratka Mladića.

Govoreći o najtraženijem haškom optuženiku, odbjeglom generalu Mladiću, Ljajić je rekao kako vlasti SCG ne znaju nalazi li se on na teritoriju Srbije, a nije im poznato niti krije li se u nekoj drugoj zemlji. Ljajić ne vjeruje da će se bilo tko od preostalih haških bjegunaca odlučiti za dobrovoljnu predaju, a na pitanje jesu li vlada Srbije i premijer Vojislav Koštunica spremni uhititi ih - odgovorio je da jest.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙