FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS traži informacije o tome tko će financirati obranu generala u Haagu

ZAGREB,26. siječnja(Hina) - Čelnik Kluba HSS-a Željko Pecek zatražio jedanas da u Hrvatski sabor dođe premijer Ivo Sanader i izvijestizastupnike i javnost o tome što Vlada čini na obrani hrvatskihgenerala pred Haškim sudom, prije svega kako će se financirati njihovaobrana, a sve kako bi se, kaže, prekinule medijske špekulacije otome.
ZAGREB,26. siječnja(Hina) - Čelnik Kluba HSS-a Željko Pecek zatražio je danas da u Hrvatski sabor dođe premijer Ivo Sanader i izvijesti zastupnike i javnost o tome što Vlada čini na obrani hrvatskih generala pred Haškim sudom, prije svega kako će se financirati njihova obrana, a sve kako bi se, kaže, prekinule medijske špekulacije o tome.

Nakon što je zatražio i dobio stanku u Saboru, Pecek je s govornice poručio da tiskani mediji zadnjih dana pišu razne tekstove o tome tko će i kako financirati obranu generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka, da se spominju neimenovani Vladini izvori koji tvrde da će obranu financirati država, dok drugi izvori kažu da će novac za obranu namaknuti Zaklada koja bi se osnovala u tu svrhu.

"Hrvatska javnost ne raspolaže nikakvim informacijama Vlade da za one koji su za Hrvatsku dali svoj maksimum Hrvatska želi uzvratiti na isti način. Želimo biti sigurni da će generale braniti najbolji odvjetnici, da će za to biti osigurana sredstva i da će biti pripremljena sva potrebna dokumentacija za njihovu obranu", rekao je Pecek.

Kako bi se, kaže, prekinule medijske špekulacije, predsjednika Sabora Vladimira Šeksa zamolio je da u Sabor pozove premijera Sanadera kako bi izvijestio javnost o svemu što je Vlada do sada učinila za obranu generala, te o planu kako to misli odraditi do završetka haškog procesa.

Šeks mu je odgovorio da premijer i članovi Vlade danas sudjeluju na zajedničkoj sjednici hrvatske i mađarske Vlade u Budimpešti, ali da će Sanaderu prenijeti njegov zahtjev.

Sabor je prekinuo prijepodnevni rad, a nakon stanke zasjedanje će nastaviti raspravom o prijedlogu ratifikacije Protokola uz Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda, vezano uz izmjene Nadzornog sustava Konvencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙