FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vrbovcu konstituiranje HSS-ova Predsjedništva

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Željko Pecek od sutra bi i formalnotrebao postati predsjednik HSS-ova saborskog Kluba zastupnika, na tubi ga dužnost trebalo potvrditi HSS-ovo Predsjedništvo koje se sutrakonstituira u Vrbovcu, najavili su u HSS-u.
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Željko Pecek od sutra bi i formalno trebao postati predsjednik HSS-ova saborskog Kluba zastupnika, na tu bi ga dužnost trebalo potvrditi HSS-ovo Predsjedništvo koje se sutra konstituira u Vrbovcu, najavili su u HSS-u.

Sastanak u Vrbovcu, prvo je veće okupljanje HSS-ovaca nakon izbora Josipa Friščić za novog predsjednika stranke.

Peceka je za predsjednika Kluba zastupnika još u prosincu izabrala većina, smjenivši tadašnjeg predsjednika stranke Zlatka Tomčića, no zbog moratorija koji je postignut neposredno pred izbor novog predsjednika HSS-a, ta je odluka bila odgođena.

HSS-ovci će razgovarati o koncepciji novog izbornog zakona - osnovne smjernice dat će Friščić, dok će HSS-ov Klub dobiti zadaću da izradi novi, odnosno promjeni postojeći izborni zakon na način da spiječi trgovinu mandatima i događaje viđene u Sisku, Požegi, Velikoj Gorici.

Posebno povjerenstvo dobit će zadaću da izradi novi stranački statut koji bi broj potpredsjednika s dva povećao na tri, te uveo posebnu ulogu zamjenika predsjednika stranke.

Neslužbeno se tumači kako je to zapravo, stvaranje prostora da se u sam stranački vrh vrati Ante Simonić, visoki dužnosnik stranke iz Tomčićeva vremena koji se pasivizirao koncem 2003., nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima.

Da Simonić ima visok ugled među stranačkim kolegama, pokazala je prosinačka izborna skupština na kojoj je glasovima dvije trećine izaslanika izabran u Glavni odbor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙