FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS traži izvješće o sigurnosti prometa na cestama

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Klub HSS-a tražio je danas odHrvatskog sabora da obveže Vladu da ga u roku 30 dana detaljnoizvijesti kakva je sigurnost prometa na cestama i, posebno, kako je nato utjecao zakon o "nula promila" te koliko su prometnih nesrećaizazvali vozači kod kojih je nađeno do 0,5 promila alkohola u krvi.
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Klub HSS-a tražio je danas od Hrvatskog sabora da obveže Vladu da ga u roku 30 dana detaljno izvijesti kakva je sigurnost prometa na cestama i, posebno, kako je na to utjecao zakon o "nula promila" te koliko su prometnih nesreća izazvali vozači kod kojih je nađeno do 0,5 promila alkohola u krvi.

Vlada izvješće mora dostaviti u traženom roku kako bi Sabor izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama mogao razmotriti već na novoj, 18. sjednici Sabora, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Kluba HSS-a Željko Pecek.

Činjenicu da njihov prijedlog izmjena toga zakona već 17 mjeseci čeka raspravu, HSS-ovci nazivaju manipuliranjem dnevnog reda, te upozoravaju kako su i turistički radnici i vinari živo zainteresirani da se promjeni odredba o "0 promila".

Potvrdio je to proizvođač vina iz Jastrebarskoga Drago Kurtalj, koji kaže da mu je u proteklih godinu i pol, odnosno od početka primjene odredbe o "0 promila" promet pao 40 posto.

Granicu bi trebalo podići na barem 0,5 promila, kaže Kurtalj, nelogičnim držeći da država na jednoj strani pomaže podizanje vinograda, a na drugoj vinare koči spomenutim zakonom.

HSS-ovci su pozvali Agenciju za hranu da postavi "tehnička ograničenja" u uvozu vina, odnosno da spriječi uvoz nekvalitetnih vina koja su, kažu, preplavila Hrvatsku.

Činjenicu da Sabor novu radnu sezonu počinje 25. siječnja, a ne danas, Pecek smatra opstrukcijom.

Nema razloga da nismo krenuli već danas, tvrdi Pecek, te dodaje kako je stvar u tome da je "Vlada otišla na skijanje i nije ništa proizvodila".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙