FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Dvostruka mjerila u slučajevima Vasiljkovića i Gudelja

BEOGRAD,25. siječnja(Hina) - Nakon uhićenja Dragana Vasiljkovića uAustraliji otvorilo se pitanje zašto tako nije postupljeno i subojicom šefa osječke policije Josipa Reihl Kira, piše beogradska"Politika" od srijede.
BEOGRAD,25. siječnja(Hina) - Nakon uhićenja Dragana Vasiljkovića u Australiji otvorilo se pitanje zašto tako nije postupljeno i s ubojicom šefa osječke policije Josipa Reihl Kira, piše beogradska "Politika" od srijede.

"Hrvatsko pravosuđe poprilično pati od sindroma 'dvostrukog aršina', pogotovo na nacionalnoj osnovi, o čemu se u više navrata upozoravalo i u izvještajima OESS-a u Zagrebu, a da ta neugodna pojava još nije iskorijenjena, ukazuje i slučaj Kapetana Dragana", piše list iznoseći kronologiju "slučaja Gudelj", kojega naziva "zaštićenim ubojicom".

Krajem 2001. godine, Hrvatska je zatražila izručenje Gudelja od Australije, te je nakon dvije godine dopunjavala svoj zahtjev u dva navrata. "Ta 'pravna igra' traje i dalje, jer Gudelj niti je uhićen, a još manje izručen Hrvatskoj, pa se postavlja potanje što je bio sadržaj tih hrvatskih zahtjeva kad se sve tako dugo oteglo, jer najnoviji primjer Dragana Vasiljkovića ukazuje da se sve to može brzo i efikasno obaviti. Najnovija vijest u vezi s ovim glasi da je hrvatsko Ministarstvo pravosuđa 17. ovog mjeseca uputilo zahtjev za izručenje Ivana Gudelja", piše "Politika" i završava tekst izjavom Jadranke Reihl Kir da se uhićenjem Vasiljkovića "pokazalo da nema prepreka za pravnu suradnju između Hrvatske i Australije, čime se dosad opravdavalo neizručivanje Gudelja, što znači da on svih ovih godina ima političku zaštitu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙