FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peraga pušten nakon kriminalističke obradbe; kaznena prijava redovitim putem

SPLIT,25. siječnja 2006.(Hina) - Kaštelanin Mario Peraga (31), koji jenakon gotovo tri tjedna potrage uhićen jučer na riječkom području isinoć doveden u splitsku policiju, popodne je nakon kriminalističkeobradbe pušten i protiv njega će redovitim putem biti podnesenakaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djeloutaje.
SPLIT,25. siječnja 2006.(Hina) - Kaštelanin Mario Peraga (31), koji je nakon gotovo tri tjedna potrage uhićen jučer na riječkom području i sinoć doveden u splitsku policiju, popodne je nakon kriminalističke obradbe pušten i protiv njega će redovitim putem biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo utaje.

Peraga je osumnjičen da je ukrao više automobila u vlasništvu agencija rent-a-cara.

Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj izvijestila je kako su 31-godišnjak i 26-godišnjak, koji se za to kažnjivo djelo sumnjiče zajedno s Peragom, nakon kriminalističke obradbe, u tijeku koje su u nazočnosti odvjetnika iznijeli svoje obrane, pušteni na slobodu te će protiv njih biti podnesene kaznene prijave Državnom odvjetništvu redovitim putem.

Policijski službenici izvidima i drugim istražnim postupcima utvrđuju kaznenu odgovornost drugih osoba čija su se imena pojavila u dnevnim novinama, poručila je glasnogovornica.

Peraga je u utorak oko 15,40 uhićen na širem riječkom području, pošto se sam predao policiji, a zatim je sproveden u splitsko-dalmatinsku Policijsku upravu koja je za njim prošli tjedan, zbog kaznene prijave za krađu više automobila u vlasništvu agencija rent-a-cara, raspisala uhidbenu potragu.

Policija je za Peragom i njegovom djevojkom Tinom Božin (25) iz Splita tragala od 7. siječnja jer su roditelji prijavili njihov nestanak kad se nisu vratili s puta u Zagreb na koji su pošli 5. siječnja. Iz hotela na Bledu u Sloveniji javili su se 12. siječnja i ondje ih je pronašla slovenska policija, no nije ih uhitila jer nije bila raspisana tjeralica, već su se vodili kao "nestali". Od tada im se gubi trag dok se Tina prošli vikend nije vratila kući, a Mario u novinama u ponedjeljak najavio svoju jučerašnju predaju.

Uhidbena potraga za Peragom raspisana je 17. siječnja, a u međuvremenu je policija pronašla dva automobila u vlasništvu agencija rent-a-cara pokraj Imotskoga te povezala Peragu s krađom tih i još triju naknadno pronađenih vozila. Policija je utvrdila kako je te automobile osobama kod kojih su pronađene prodao 26-godišnjak koji je zajedno s Peragom osumnjičen za utaju.

Peraga je, u novinama, za sudioništvo u preprodaji automobila prokazao još neke osobe, a njihovu će umiješanost policija utvrditi istragom.

Policiji je u međuvremenu iskaz dala i Peragina djevojka Tina Božin, koja je, kako je izjavila u novinama, o "poslovima" svojega mladića doznala tek iz medija nakon povratka u Split.

(Hina) xdstr yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙