FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemenci drže bivšega njemačkoga ministra s obitelji

ADEN, 28. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Jemenci su u srijedu otelijednoga dužnosnika njemačkog ministarstva vanjskih poslova i četveročlanova njegove obitelji u istočnoj pokrajini Shabwi i zasad se zna daza oslobađanje talaca traže puštanje zatvorenog pripadnika svogaplemena.
ADEN, 28. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Jemenci su u srijedu oteli jednoga dužnosnika njemačkog ministarstva vanjskih poslova i četvero članova njegove obitelji u istočnoj pokrajini Shabwi i zasad se zna da za oslobađanje talaca traže puštanje zatvorenog pripadnika svoga plemena.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su nestali nekadašnji državni tajnik Juergen Chrobog, njegova žena i troje djece, a ministarstvo poduzima sve što može kako bi ih oslobodilo.

Jemenske vlasti objavile su da su Nijemce oteli naoružani muškarci iz plemena al-Abdallah iz pokrajine Shabwe, 460 kilometara istočno od glavnoga grada Sane.

Jedan dužnosnik jemenskoga ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je policija locirala mjesto gdje otmičari drže taoce i to je područje ograđeno.

Mjesne vlasti u Shabwi kažu da su plemenski vođe i snage sigurnosti počeli pregovore s otmičarima kako bi se osiguralo brzo i sigurno oslobađanje talaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙