FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački dužnosnik: Tarik Aziz dobrog je zdravlja

BAGDAD, 20. siječnja 2006. (Hina/AP) - Bivši zamjenik iračkog premijeraTarik Aziz, čiji su odvjetnici zatražili puštanje iz američkog zatvorazbog medicinskih razloga, nije životno ugrožen, izjavio je u petakvisoki irački dužnosnik.
BAGDAD, 20. siječnja 2006. (Hina/AP) - Bivši zamjenik iračkog premijera Tarik Aziz, čiji su odvjetnici zatražili puštanje iz američkog zatvora zbog medicinskih razloga, nije životno ugrožen, izjavio je u petak visoki irački dužnosnik.

Odvjetnici Aziza (69) zatražili su ovoga mjeseca puštanje iz zatočeništva zbog narušenog zdravlja i zatražili od Italije i Hrvatske da razmotre mogućnost davanja azila tom visokopozicioniranom političaru Sadamova režima.

Taj je zahtjev uslijedio nakon poziva Azizove rodbine, koji su kršćani, papi Benediktu XVI. da intervenira kod američkih vlasti za njegovo puštanje, tvrdeći da mu se zdravlje drastično pogoršalo.

No, zamjenik iračkog ministra pravosuđa Busho Ibrahim Ali izjavio je da Azizovo zdravstveno stanje "nije opasno po život", pa ne predstavlja valjani razlog za puštanje iz zatvora.

"Aziz je bio dijabetičar i patio je od visokog krvnog tlaka prije rata", rekao je Ali koji je Aziza posjetio u malenoj ćeliji u američkoj vojnoj bazi Camp Cropper u Bagdadu. "Svi mi bolujemo od dijabetesa i krvnog tlaka. To nisu nasmrt opasne bolesti", ustvrdio je Ali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙