FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: za Mariom Peragom raspisana potraga s mjerom uhićenja

SPLIT,17. siječnja 2006.(Hina) - Policijska uprava splitsko-dalmatinskapotvrdila je kako je danas raspisana potraga s mjerom uhićenja zaMariom Peragom (31), osumnjičenim za krađu dvaju automobila, a zakojim se, zajedno s djevojkom Tinom Božin (25), traga od nedjelje, 8.siječnja.
SPLIT,17. siječnja 2006.(Hina) - Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je kako je danas raspisana potraga s mjerom uhićenja za Mariom Peragom (31), osumnjičenim za krađu dvaju automobila, a za kojim se, zajedno s djevojkom Tinom Božin (25), traga od nedjelje, 8. siječnja.

Potraga s mjerom uhićenja raspisana je na temelju kaznene prijave koja je protiv Perage podnesena prošloga tjedna zbog otuđenja dvaju automobila u vlasništvu rent-a-car agencije.

Mario Peraga iz Kaštel Lukšića i njegova djevojka Tina Božin iz Splita od 7. siječnja vode se kao nestali, a 12. siječnja javili su da se nalaze u Sloveniji i vraćaju kući. No, od tada se nisu pojavili niti su se više javljali.

Mario i Tina 5. siječnja uputili su se iz Splita na skijaški kup Snježna kraljica na Sljemenu, a idućega jutra, nakon što su se odjavili iz hotela u Zagrebu u kojemu su proveli noć, roditeljima su javili da se vraćaju u Split. Kako se nisu pojavili ni toga ni idućega dana, njihovi su roditelji obavijestili policiju koja je službenu potragu za "nestalima" započela u nedjelju.

Slovenska policija pronašla ih je u subotu 12. siječnja u jednom hotelu na Bledu, ali ih nije uhitila, jer nije bila raspisana tjeralica, ali se nakon toga Tina javila roditeljima i kazala im kako su u Sloveniji, da su imali tehničkih poteškoća s automobilom, te da se vraćaju kući.

Automobili "bmw" i "ford focus", za čije se otuđenje sumnjiči Peraga, pronađeni su u međuvremenu kod Imotskoga. Utvrđeno je da su ih dvojica muškaraca, 27-godišnjak iz BiH i 37-godišnjak, kupili od treće osobe, odnosno jednog 26-godišnjeg mladića za kojim se još traga.

Pronalaskom tih automobila razotkriven je i lanac švercanja ukradenih automobila, jer je utvrđeno kako su dvojica privedenih i još jedna osoba od istoga mladića kupili još nekoliko vozila otuđenih od druge rent-a-car agencije koje je policija oduzela, a jedan je automobil pronađen i u Zagrebu. Vrijednost vozila procjenjuje se na oko 950 tisuća kuna.

Policija je u međuvremenu obavila razgovore i s vlasnicima rent-a-car agencija u čijem su vlasništvu pronađeni automobili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙