FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pančić: Ministarstvo poljoprivrede ustupa Srbiji 11 hektara hrvatskog teritorija

ZAGREB,25. siječnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader i ministarpoljoprivrede Petar Čobanković danas su najavili da će ispitatitvrdnje SDP-ovca Ivice Pančića da je Ministarstvo poljoprivrede,utvrđivanjem granica lovišta na Dunavu, Srbiji prepustilo 11 hektarahrvatskog teritorija.
ZAGREB,25. siječnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader i ministar poljoprivrede Petar Čobanković danas su najavili da će ispitati tvrdnje SDP-ovca Ivice Pančića da je Ministarstvo poljoprivrede, utvrđivanjem granica lovišta na Dunavu, Srbiji prepustilo 11 hektara hrvatskog teritorija.

Pančić je u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' ustvrdio da je krajem listopada prošle godine Ministarstvo utvrdilo granice lovišta na način da podupire stav Beograda da granica između Hrvatske i Srbije nije ona nekadašnjih socijalističkih republika, već da ide sredinom plovnog puta Dunava.

"Jeste li svjesni da je ta odluka protuustavna jer granica lovišta ne slijedi hrvatsku granicu", upitao je Pančić Sanadera i Čobankovića, rekavši da je takvom odlukom Srbiji prepušteno 11 hektara hrvatskog teritorija.

Premijer i ministar kazali su kako nisu upoznati sa spomenutom odlukom Ministarstva, ali i najavili da će ju ispitati i, ako nije, uskladiti je s čvrstim opredjeljenjem Hrvatske da su granice između Hrvatske i Srbije one bivših socijalističkih republika, kako je to utvrdila Badinterova komisija.

"Poznate su mi ideje da bi neki u Srbiji htjeli promijeniti granice, ali naše je čvrsto stajalište da se to neće dogoditi i na to ni po koju cijenu nećemo pristati", naglasio je Sanader.

Čobanković je dodao da granice lovišta ni na koji način ne mogu prejudicirati rješenja oko državne granice, te najavio da će ispitati taj slučaj i pismeno odgovoriti Pančiću.

Premijer je HSU-ovcu Silvanu Hrelji zamjerio što je u svom pitanju javno iznio nešto o čemu se razgovaralo na radnom ručku. Hrelja ga je naime pitao, hoće li izvršiti obećanje s tog sastanka i zatražiti očitovanje HZMO-a o tome zašto obračun duga nisu dobili nositelji obiteljskih mirovina.

"Nije uobičajeno da iznosite u javnost nešto što smo imali na radnom ručku", poručio mu je Sanader, upitavši ga zašto HSU, budući da je bio izravno uključen u izradu zakona o povratu umirovljeničkog duga, već tada nije tražio da se u zakon uvrste i obiteljske mirovine.

Premijer je potvrdio da je rekao kako ga zanima da mu HZMO dostavi izračun i odgovori zašto se taj problem različito tumači, ali i dodao da ne želi arbitrirati između strana jer je Sabor, podsjetio je, donio zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙