FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kormorani "napali" ribe na ušću Drave i Dunava

OSIJEK,23. siječnja 2006.(Hina) - Na obali kanala Bogasa kod ušća Draveu Dunav, u blizini Aljmaša, gdje je velika kolonija kormorana, jutrosje otkrivena veća količina uginule ribe, a pretpostavlja se da su ju"napali" kormorani, potvrdili su u Postaji granične policije Erdut.
OSIJEK,23. siječnja 2006.(Hina) - Na obali kanala Bogasa kod ušća Drave u Dunav, u blizini Aljmaša, gdje je velika kolonija kormorana, jutros je otkrivena veća količina uginule ribe, a pretpostavlja se da su ju "napali" kormorani, potvrdili su u Postaji granične policije Erdut.

Po riječima voditelja smjene Blaženka Šakića, na mjestu gdje su otkrivene veće količine uginule ribe nalazi se i velik broj kormorana.

Od tajnika Saveza športskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije Valtera Rudmana, doznaje se da je sigurno riječ o kormoranima koji čine goleme štete u ribnjacima i rijekama.

Dodao je "kako se može pretpostaviti da su na istom mjestu u kanalu Bogas te Dravi i Dunavu ovih hladnih dana kormorani pojeli goleme količine ribe". Problem je "što je Hrvatska jedna od rijetkih europskih zemalja koja nije skinula zaštitu s te ribojedne ptice, a koja se pretjerano namnožila i predstavlja pravu opasnost za riblju populaciju jer je 'dnevna doza' jednoga kormorana nekoliko kilograma ribe".

Ribiči tvrde da bi kormorani, da nisu rastjerani, pojeli ribu, rekao je Rudman. Hrvatski športski ribolovni savez već godinama traži da na dnevni red Hrvatskog sabora dođe problematika kormorana, odnosno skidanje zaštite s ribojednih ptica koje nisu autohtone, jer su "ovako prenamnožene prava opasnost za mnoge autohtone vrste ribe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙