FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Bubalo u Beču na proslavi 15. obljetnice Podunavskih regija

OSIJEK/BEČ, 20. siječnja 2006.(HIna) - Osječko-baranjski župan KrešimirBubalo sudjelovao je danas na proslavi 15. obljetnice Podunavskihregija u Beču i u toj je prigodi s predstavnicima Srbije i Crne Gorerazgovarao o rješavanju pitanja regulacije Dunava koji prijetipoplavama Kopačkom ritu.
OSIJEK/BEČ, 20. siječnja 2006.(HIna) - Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo sudjelovao je danas na proslavi 15. obljetnice Podunavskih regija u Beču i u toj je prigodi s predstavnicima Srbije i Crne Gore razgovarao o rješavanju pitanja regulacije Dunava koji prijeti poplavama Kopačkom ritu.

To će se pitanje rješavati među državama, a mi smo istaknuli kako je za hrvatsku stranu Dunava to vrlo velik problem jer bi zbog "deranja" obale mogao prodrijeti u Kopački rit.

Razgovarali smo i o izgradnji pristaništa na Dunavu kod Batine i Aljmašu, jer je to bitno za razvoj turizma u istočnoj Slavoniji i Baranji. Za to bi se mogla "povući znatna ulaganja iz predpristupnih fondova", kazao je u telefonskom razgovoru za Hinu župan Bubalo.

Posebno važnim ocijenio je i prijam kod bečkog gradonačelnika dr. Michaela Haupla te razgovore s brojnim gospodarstvenicima iz Austrije i ostalih zemalja u regiji.

"Jučer smo se s predstavnicima Međunarodne komunalne mreže ICNW dogovorili o održavanju radionice u Osijeku 2. i 3. ožujka u vezi s vodoopskrbom i ostalim komunalnim radovima". Takva su nam iskustva "posebno važna jer želimo da okoliš u našoj županiji bude čist, tako da ona i po tome bude zanimljiva i prepoznatljiva u svijetu", rekao je Bubalo.

Dodao je kako je u protekla dva dana "prikupljao i iskustva o gospodarenju otpadom u razvijenim zemljama s nakanom da se primijene u Osječko-baranjskoj županiji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙