FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolnica u Foči potvrdila smrt Rade Abazović, suprug i sin izvan životne opasnosti

SARAJEVO,5. siječnja(Hina) - Rada Abazović, supruga Dragomira Abazovićakojega su pod sumnjom da je počinio ratne zločine u Bosni iHercegovini u četvrtak pokušali uhititi pripadnici EUFOR-a u BiH,preminula je tijekom dana od ozljeda zadobivenih u ovoj akciji,potvrdili su bolnički izvori u Foči.
SARAJEVO,5. siječnja(Hina) - Rada Abazović, supruga Dragomira Abazovića kojega su pod sumnjom da je počinio ratne zločine u Bosni i Hercegovini u četvrtak pokušali uhititi pripadnici EUFOR-a u BiH, preminula je tijekom dana od ozljeda zadobivenih u ovoj akciji, potvrdili su bolnički izvori u Foči.

Rada Abazović, rođena 1957. godine, u fočansku je bolnicu dopremljena iz Rogatice gdje je tijekom pokušaja uhićenja njezina supruga došlo do oružanog sukoba između njega i vojnika EUFOR-a.

Primarijus Veljko Marić izjavio je kako je preminula zadobila teške ozljede u predjelu abdomena te je iskrvarila na putu ka bolnici.

Tijekom pucnjave u selu Bašić-kula kod Rogatice ranjeni su i osumnjičeni Abazović i njegov 11-godišnji sin Dragoljub. Liječnik Marić je kazao kako su obojica operirani te da unatoč teškim ozljedama njihovi životi nisu u opasnosti.

Okolnosti pod kojima je došlo do oružanog sukoba u Rogatici do kasnih poslijepodnevnih sati nisu bile u potpunosti razjašnjene.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Radovan Pejić izjavio je da lokalna policija nije sudjelovala u samoj operaciji nego je tek nakon pucnjave izašla na mjesto događaja kako bi obavila očevid.

Zapovjedništvo EUFOR-a potvrdilo je kako je u Rogatici došlo do oružanog izgreda tijekom operacije čiji je cilj bio privođenje osumnjičenog za ratne zločine za kojim je tjeralicu raspisao Županijski sud u Sarajevu.

Radio Republike Srpske citirao je glasnogovornika EUFOR-a Jema Thomasa koji je kazao kako je Dragomir Abazović sam sebi nanio ozljede dok su dvije preostale osobe ranjene tijekom uzvratne pucnjave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙