FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS od EUFOR-a traži sankcije za sudionike akcije kod Rogatice

BANJA LUKA, 10. siječnja 2006. (Hina) - Ministar unutarnjih poslovaRepublike Srpske Darko Matijašević izjavio je u utorak u središnjemdnevniku RTRS da će MUP RS od EUFOR-a tražiti odgovornost isankcioniranje sudionika akcije uhićenja osumnjičenog ratnog zločincakod Rogatice na istoku BiH prošlog tjedna.
BANJA LUKA, 10. siječnja 2006. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Darko Matijašević izjavio je u utorak u središnjem dnevniku RTRS da će MUP RS od EUFOR-a tražiti odgovornost i sankcioniranje sudionika akcije uhićenja osumnjičenog ratnog zločinca kod Rogatice na istoku BiH prošlog tjedna.

U akciji EUFOR-a prošlog četvrtka poginula je Rada Abazović, a njezin suprug, osumnjičeni ratni zločinac Dragomir, te jedanaestogodišnji sin, teško su ranjeni.

"To se mora učiniti za dobrobit, stabilnost i sigurnost na ovim prostorima", kazao je Matijašević nakon što je u fočanskoj bolnici posjetio ranjenog dječaka Dragoljuba Abazovića.

Šef MUP-a je u ime Vlade RS i njezinih institucija oštro osudio "neprofesionalno izvedenu akciju" EUFOR-a i kazao kako će njezini sudionici "zauvijek nositi crnu mrlju u osobnom moralu i vojničkoj karijeri".

"Neprofesionalno je i u suprotnosti sa etikom pucati po civilima i ostaje nejasno kako profesionalci nisu mogli razlučiti civile od cilja akcije", kazao je Matijašević, koji je potvrdio da MUP RS i EUFOR istodobno provode istragu o ovom događaju.

Zdravstveno stanje jedanaestogodišnjeg Dragoljuba Abazovića je stabilno, nakon ranjavanja u trbuh i obavljenih operacija, potvrdio je u utorak novinarima direktor Kliničkog centra Foča Veljko Marić.

EUFOR je pokušao uhititi Dragomira Abazovića prošloga četvrtka u selu Pašić Kula kod Rogatice. Kantonalni sud u Sarajevu 1999. i 2001. godine odredio je jednomjesečni pritvor Dragomiru Abazoviću, osumnjičenom za ratni zločin nad civilima u Rogatici za vrijeme rata u BiH. Potjernicu za njim je raspisalo Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙