FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tamilski tigrovi i vlada Šri Lanke pristali na pregovore u Švicarskoj

KILINOCHCHI, 25. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Vlada Šri Lanke iTamilski tigrovi sastat će se u Švicarskoj na pregovorima o provedbisporazuma o prekidu vatre iz 2002. godine, objavila je u utorakNorveška.
KILINOCHCHI, 25. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Vlada Šri Lanke i Tamilski tigrovi sastat će se u Švicarskoj na pregovorima o provedbi sporazuma o prekidu vatre iz 2002. godine, objavila je u utorak Norveška.

Niz pobunjeničkih napada na vladine vojnike na sjeveru i istoku zemlje pod kontrolom Tamilskih tigrova doveo je do kraha primirja, a ako norveški posrednik Eric Solheim ne uspije ishoditi njegovo poštivanje, rat bi se mogao razbuktati, pišu agencije.

"Obje strane suglasne su da treba pronaći način kako bolje provesti prekid vatre", izjavio je Solheim novinarima u Kilinochchiu, glavnom gradu područja pod tamilskom kontrolom.

Tamilski tigrovi najprije su rekli kako će pristati samo na pregovore u Norveškoj, što je vlada u Colombu odbila. Solheim je izjavio da je Norveška potom kao kompromisno rješenje predložila Švicarsku i dodao da bi se pregovori trebali održati u veljači.

Niz zasjeda koje su od prosinca prošle godine postavili pripadnici Tamilskih tigrova predstavljaju veliki izazov primirju iz 2002. godine i izazivaju bojazan da bi se dvadesetogodišnji rat, u kojem je dosad stradalo više od 64.000 ljudi, mogao ponovno razbuktati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙