FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šri Lanka: Norveška upozorava na mogući novi rat

COLOMBO, 29. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Norveška, mirovna posrednica uŠri Lanki, zatražila je u četvrtak prekid nasilja na otoku jer biponovno mogao izbiti građanski rat.
COLOMBO, 29. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Norveška, mirovna posrednica u Šri Lanki, zatražila je u četvrtak prekid nasilja na otoku jer bi ponovno mogao izbiti građanski rat.

"Ako se ne prekine ciklus nasilja, rat nije daleko", kaže u priopćenju šef Norveške misije za nadzor prekida vatre u Šri Lanki Hagrup Haukland.

"Nasilje ne potiče na povratak za pregovarački stol", dodaju iz Misije koja osuđuje "nestabilnu" klimu i izražava bojazan za sigurnost. "Misija ne može raditi u takvom okruženju", ističe se.

U srijedu navečer snage sigurnosti u blizini Jaffne (400 km sjeverno od Colomba) ubile su dva pobunjenika dok su dva šrilanška vojnika ranjena u četvrtak ujutro granatom ispaljenom u Nalluru, na poluotoku Jaffni, priopćio je vojni izvor.

Nasilje koje se pojačava nakon studenog i izbora novog ljevičarskog predsjednika Mahinde Rajapakse izazvalo je smrt najmanje 83 osobe od početka prosinca u napadima većinom pripisivanim Oslobodilačkim tigrovima tamilskog Elama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙