FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan posjetio MOO i FIFA-u

ZURICH, 24. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda (UN) Kofi Annan službeno je posjetio sjedište Međunarodnenogometne federacije (FIFA) u Zurichu, te Međunarodnog olimpijskogodbora (MOO) u Lausanni.
ZURICH, 24. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Kofi Annan službeno je posjetio sjedište Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u Zurichu, te Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u Lausanni.

Premda je planiran kraći posjet FIFA-i Annan se zadržao u višesatnom razgovoru s prvim čovjekom FIFA-e Seppom Blatterom.

"Nadam se da ću pronaći vremena i posjetiti poneku utakmicu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj," istaknuo je Annan, koji se u mladosti u Gani bavio nogometom i posebno ga veseli što je reprezentacija Gane po prvi put izborila plasman na World Cup. Generalni sekretar UN-a i Blatter u budućnosti planiraju razne sportske projekte i humanitarne akcije, prije svega u državama u razvoju.

Anann je potom posjetio i MOO, gdje ga je ugostio predsjednik Jacques Rogge. Anann je pozvao sve sukobljene strane u svijetu, da za vrijeme zimskih olimpijskih igara u Torinu, poštuju "olimpijsko primirje".

"Nadam se da olimpijsko primirje može izrasti u trajni mir," kazao je Annan, koji je s prvim čovjekom MOO-a pokušao pronaći rješenje kako da na ratom opustošena područja i konfliktne regije vrate sport.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙