FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sorenstam i Armstrong sportaši godine po AP-u

NEW YORK, 29. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Švedska golferica AnikaSorenstam i američki biciklist Lance Armstrong izabrani su za sportašegodine u izboru američke agencije Associated Press (AP).
NEW YORK, 29. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Švedska golferica Anika Sorenstam i američki biciklist Lance Armstrong izabrani su za sportaše godine u izboru američke agencije Associated Press (AP).

AP je kao dostignuće godine kod sportaša najviše vrednovao Armstrongovo sedmo osvajanje Tour de Francea zaredom, a američki biciklist već je četvrti puta zaredom AP sportaš godine, ovaj puta sa 30 od ukupno 83 glasa. Drugo i treće mjesto u izboru pripalo je igračima američkoga nogometa - Reggieu Bushu (23 glasa), koji igra za sveučilišnu momčad California i Peytonu Manningu (8), članu NFL ekipe Indianapolis Colts. Tek na četvrtom mjestu je švicarski tenisač Roger Federer sa sedam glasova, a peti je golfer Tiger Woods.

Među sportašicama je Annika Sorenstam osvojila i treći naslov sportašice godine, ovaj puta ispred američke vozačice Indy-serije Danice Patrick i ruske tenisačice Marije Šarapove. Na četvrtom mjestu su tenisačica Venus Williams i 16-godišnja golferica Michelle Wie.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙