FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS počinje potpisivanje peticije za pravedan mirovinski sustav u Zagrebu

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)počela je danas na Branimirovoj tržnici u Zagrebu potpisivanjepeticije za pravedan mirovinski sustav.
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) počela je danas na Branimirovoj tržnici u Zagrebu potpisivanje peticije za pravedan mirovinski sustav.

Potpisivanje peticije počinje među zaposlenima u zagrebačkim tržnicama, a potom će biti organizirano po zagrebačkim tvrtkama gdje HUS ima članove.

Peticija će se mjesec dana potpisivati u svim hrvatskim tvrtkama u kojima djeluje HUS, zatim na trgovima svih većih gradova, a potom će biti dostavljena predsjedniku države, premijeru i predsjedniku Hrvatskog sabora.

HUS traži novu mirovinsku reformu ističući da se u prethodnu reformu krenulo pod snažnim pritiskom MMF-a.

Zahtijeva da za izračun mirovine posluži deset najpovoljnijih uzastopnih godina, ukidanje privilegiranih dužnosničkih mirovina te izjednačivanje mirovina ostvarenih do 1. siječnja 1999. i onih ostvarenih nakon tog datuma.

HUS poziva sve ostale sindikate da podrže peticiju te najavljuje kako će isti postupak pokrenuti i za zdravstvenu reformu, ako bude provedena bez suradnje sa strukom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙