FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bez obzira na poskupljenje Osječani plaćaju najjeftiniji odvoz smeća

OSIJEK,18. siječnja 2006.(HIna) - I nakon poskupljenja odvoza kućnogsmeća od 22,94 posto od 1. siječnja ove godine, Osječani plaćajunajjeftiniji odvoz među većim hrvatskim gradovima.
OSIJEK,18. siječnja 2006.(HIna) - I nakon poskupljenja odvoza kućnog smeća od 22,94 posto od 1. siječnja ove godine, Osječani plaćaju najjeftiniji odvoz među većim hrvatskim gradovima.

Za stambeni prostor od 60 četvornih metara cijena odvoza u Osijeku iznosi 27,49 kuna, u Rijeci je to 28,71 kuna, u Zagrebu 62,22 kune, a u tu cijenu uračunat je i odvoz glomaznog otpada, rekao je Tino Lončar, direktor osječkog "Unikoma", na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodao je kako će od proljeća i osječki "Unikom" za istu cijenu građanima organizirati i odvoz glomaznog otpada (namještaja, bijele tehnike i slično, izuzev građevnog materijala).

"Upravo oni koji nas ovih dana najviše napadaju i pozivaju građane na potpisivanje peticije protiv poskupljenja, dakle HDZ-ovci, trebali su na državnoj razini utjecati da ne dođe do poskupljenja goriva koje je najveći razlog poskupljenja", ocijenio je Lončar. Dodao je kako "Unikom" nije dizao cijene od 1997.

Posebno važnom ocijenio je akciju prikupljanja ambalažnog otpada koju "Unikom" provodi na osnovi ugovora s Fondom za zaštitu okoliša jer, kako je rekao Lončar, u samo devet dana od građana je otkupljeno 409.560 raznih boca, među kojima je najviše pet amblaže.

Građanima je isplaćeno 205 tisuća kuna koje je Fond uplatio "Unikomu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙