FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK nastoji očuvati akciju "Kupujmo hrvatsko"

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK),uz prilagođavanje svim propisima koje donosi Europska unija, i daljeće nalaziti načina kako bi bila u službi hrvatskom gospodarstvu,istaknuli su u utorak iz HGK na upit o najavama mogućeg odustajanja odkampanje i akcije "Kupujmo hrvatsko" u sklopu priprema za ulazakHrvatske u članstvo EU.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK), uz prilagođavanje svim propisima koje donosi Europska unija, i dalje će nalaziti načina kako bi bila u službi hrvatskom gospodarstvu, istaknuli su u utorak iz HGK na upit o najavama mogućeg odustajanja od kampanje i akcije "Kupujmo hrvatsko" u sklopu priprema za ulazak Hrvatske u članstvo EU.

Voditeljica radne skupine za poglavlje slobode kretanja roba Tamara Obradović Mazal, nakon početka screeninga za to poglavlje, u Bruxellesu je kazala da postoji mogućnost da će HGK morati odustati od svoje kampanje "Kupujmo hrvatsko".

Obradović Mazal je rekla da su predstavnici EK u ponedjeljak upozorili kako akcije nije u skladu s pravilima slobode kretanja robe, spominjali su sličan primjer Irske od prije 20 godina koja je zbog kampanje "Kupujmo irsko" završila pred Europskim sudom pravde i izgubila.

Iz HGK, podsjećajući da je akcija "Kupujmo hrvatsko" tek jedna u nizu aktivnosti na promicanju interesa gospodarstva, naglašavaju da je ime akcije nedavno promijenjeno u "Proizvodimo i kupujmo kvalitetno". Time je počeo drugi dio akcije, koji, kako navode iz HGK, sigurno neće biti sporan za Europsku uniju.

HGK će i dalje nastaviti s certificiranjem kvalitetnih hrvatskih proizvoda s markama "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", jer ti znakovi kvalitete proizvodima osiguravaju lakši proboj na svjetska tržišta što je postalo uvjet opstanka u suvremenom globalnom društvu, kazao je predsjednik HGK Nadan Vidošević.

Kako je najavljeno, hrvatski će pregovarači detaljno pregledati i usporediti irski slučaj i hrvatsku kampanju i akciju, kako bi vidjeli je su li u skladu ili koliziji s presudom Europskog suda.

Komisija, kako se doznaje, problem vidi i u izvoru financiranja kampanje, jer je riječ o javnom ili državnom novcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙