FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

DEN HAAG - Branitelji glavnog urednika "Hrvatskog lista" Ivice Marijačića i suradnika lista, umirovljenog generala Markice Rebića, izjavili su uoči današnjeg početka suđenja pred Haškim sudom (ICTY) kako očekuju da će srušiti optužnicu za nepoštivanje suda i ishoditi oslobađajuće presude. Marijačić i Rebić optuženi su u travnju 2005. za nepoštivanje suda zbog objave imena i iskaza zaštićenog haškog svjedoka sa suđenja Tihomiru Blaškiću, u "Hrvatskom listu" krajem 2004. Za suđenje koje se odvija pred raspravnim vijećem kojim predsjedava koresjki sudac O-Gon Kwan, rasporedom ICTY-a predviđena su tri radna dana.

SARAJEVO - Još jedan krug pregovora o ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini završen je u utorak u Sarajevu u ranim jutarnjim satima bez dogovora o značajnijim izmjenama postojećeg ustroja te zemlje iako se očekivao završetak ovog procesa. Predstavnici osam političkih stranaka iz BiH, te međunarodni posrednici predvođeni američkim veleposlanikom u toj zemlji Douglasom McElhaneyjem vidno umorni nakon dvodnevnih intenzivnih razgovora napustili su zgradu Centralne banke nešto prije četiri sata ujutro. Kratke izjave koje su dali potvrdile su kako, unatoč svim uloženim naporima, nije bilo dogovora o ključnim pitanjima poput ustroja budućeg Predsjedništva BiH i načina odlučivanja u Zastupničkom domu državnog Parlamenta.

RAMALLAH - Izraelski su vojnici u Tulkaremu, na sjevernome dijelu Zapadne obale u utorak ustrijelili čelnika Islamskoga pokreta otpora Hamasa, objavili su palestinski medicinski izvori. Prema tom priopćenju, vojnici su opkolili kuću u četvrti zapadno od Tulkarema gdje se skrivao 23-godišnji Thabet Ayyadeh, vođa brigada Izeddina Al-Qassama, vojnoga krila Hamasa. U vatrenom je okršaju Ayyadeh ubijen, a lakše je ranjen jedan izraelski vojnik, kaže palestinski izvor. Ayyadeha je izraelska vojska već nekoliko godina tražila zbog protuizraelske aktivnosti.

BASRA - Jedan je irački mornar poginuo, a devetoricu su zarobili pripadnici iranske mornarice u okršaju što se dogodio u Perzijskom zaljevu kraj Basre, objavio je u utorak guverner Basre Mohammed al-Waeli. On je rekao kako se pomorski okršaj dogodio u subotu nakon što je irački brod uočio sumnjivo trgovačko plovilo pod iranskom zastavom. Al-Waeli kaže da je taj brod radio-porukom od iranskih snaga zatražio pomoć i onda je brod iranske mornarice napao iračku patrolu, ubio jednoga mornara i zarobio još devetoricu, među njima i trojicu časnika. Iranska strana još nije komentirala ovaj događaj.

LOS ANGELES - Kontroverzna drama o kaubojima homoseksualcima "Brokeback Mountain" osvojila je u ponedjeljak Zlatni globus kao najbolji film godine i ujedno postala jedan od favorita za najprestižniju filmsku nagradu Oscar. Film u kojem glavne uloge igraju Heath Ledger i Jake Gylenhaal ukupno je nominiran u čak sedam kategorija. Nagrađen je i redatelj Ang Lee, dok su Larry McRurtry i Diana Osanna dobili nagradu za najbolji scenarij. "Brokeback Mountain" dobio je nagradu i za najbolju pjesmu u filmu. Nagradu za najbolji strani film osvojio je palestinski uradak "Paradise Now". Kao najbolja televizijska komedija nagrađene su "Kućanice".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙