FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Coppola na čelu Policijske misije EU u BiH

SARAJEVO,3. siječnja 2006.(Hina) - General talijanskih karabinjeraVincenzo Coppola preuzeo je u utorak dužnost voditelja Policijskemisije Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUPM) naslijedivši na tojpoziciji policijskog časnika iz Irske Kevina Cartyja.
SARAJEVO,3. siječnja 2006.(Hina) - General talijanskih karabinjera Vincenzo Coppola preuzeo je u utorak dužnost voditelja Policijske misije Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUPM) naslijedivši na toj poziciji policijskog časnika iz Irske Kevina Cartyja.

Glasnogovornica EUPM-a Zinaida Ilarija izjavila je u Sarajevu kako je Coppola preuzimajući novu dužnost najavio aktivno sudjelovanje u reformi policijskih snaga u BiH kao i pružanje pomoći lokalnoj policiji u istragama o krupnom i organiziranom kriminalu.

Novi ustroj policije jedna je od zadaća koju BiH ove godine mora provesti ukoliko želi uspješno okončati pregovore s EU o stabilizaciji i pridruživanju.

Sadašnje policijske snage Federacije BiH i Republike Srpske trebale bi se ujediniti i djelovati ustrojene unutar regija koje bi prelazile međuentitetske granice.

Generala Coppolu visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown imenovao je međunarodnim članom povjerenstva koje će predložiti novi model organizacije policije u zemlji.

Novi voditelj EUPM-a ima bogato iskustvo s Balkana jer je je služio u sastavu SFOR-a te KFOR-a u razdoblju između 1998. i 2000. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙