FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić i biskup Komarica na posjećenoj tribini

KRIŽEVCI, 16. siječnja 2006. (Hina) - Pred oko 400 posjetitelja, ukriževačkom Hrvatskom domu održana je večeras tribina Katoličkogtjednika iz Sarajeva i Hrvatskog radija pod nazivom "Što je HrvatimaBosna i Hercegovina?", na kojoj su sudjelovali i nadbiskup vrhbosanskikardinal Vinko Puljić i banjalučki biskup dr. Franjo Komarica.
KRIŽEVCI, 16. siječnja 2006. (Hina) - Pred oko 400 posjetitelja, u križevačkom Hrvatskom domu održana je večeras tribina Katoličkog tjednika iz Sarajeva i Hrvatskog radija pod nazivom "Što je Hrvatima Bosna i Hercegovina?", na kojoj su sudjelovali i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i banjalučki biskup dr. Franjo Komarica.

"Poručujemo međunarodnoj zajednici da smo mi Hrvati u Bosni i Hercegovini još živi i da tamo želimo živjeti iako nas je Dayton gotovo žive pokopao", rekao je kardinal Puljić.

"Mi biskupi dižemo glas ne protiv drugih, nego u ime malih ljudi koji su prepoznali da to činimo u njihovo ime, jer nas ne mogu smijeniti", rekao je kardinal Puljić, osvrćući se na položaj Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini.

Katolička crkva i svećenici su najveći zaštitnici Hrvata, njihova nacionalnog identiteta, kulture i jezika, kazao je Puljić.

Biskup Komarica je upozorio na, kako je kazao, dramatičnu istinu o Hrvatima u Republici srpskoj i cijeloj Bosni i Hercegovini, "ponajviše zbog nepravdi, bahatosti i neznanja ovozemaljskih moćnika, predstavnika međunarodne političke zajednice, ali i hrvatskih političara".

Na tribini su sudjelovali i dr. Ivo Balukčić, glavni urednik Katoličkog tjednika iz Sarajeva, mr. Robert Šreter, ravnatelj Hrvatskog katoličkog radija, sveučilišni profesor, demograf dr. Anđelko Akrap, novinar Radio Marije Ivica Relković, novinar Mario Raguž i umirovljeni sveučilišni profesor Valentin Puževski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙