FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Đapić odbacio navode nevladinih udruga

OSIJEK, 27. prosinca 2005. (Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapićdanas je prije sjednice Gradskog poglavarstva oštro reagirao na ocjenenekih nevladinih udruga koje su ga, kaže, među ostalim optužile zakažnjivo djelo protiv pravosuđa zbog "ometanja istrage i dovođenja uopasnost života i imovine potencijalnih svjedoka u istrazi zločinapočinjenog nad civilima u Osijeku 1991."
OSIJEK, 27. prosinca 2005. (Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić danas je prije sjednice Gradskog poglavarstva oštro reagirao na ocjene nekih nevladinih udruga koje su ga, kaže, među ostalim optužile za kažnjivo djelo protiv pravosuđa zbog "ometanja istrage i dovođenja u opasnost života i imovine potencijalnih svjedoka u istrazi zločina počinjenog nad civilima u Osijeku 1991."

Predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava (GOLJP) Zoran Pusić danas je ustvrdio kako je objavljivanje imena potencijalnih svjedoka zločina počinjenog nad srpskim civilima u Osijeku 1991. nemoralan i kažnjiv postupak Ante Đapića, koji šteti hrvatskom pravosuđu. Konferenciju za novinare o tome danas su paralelno održale nevladine organizacije GOLJP, Documenta i Hrvatski helsinški odbor (HHO) u Zagrebu te Centar za mir i ljudska prava u Osijeku.

"U cijelosti i s gađenjem odbacujem sve navode udruga koje su danas na koordiniranim konferencijama u Zagrebu i u Osijeku izvršile napad na mene kao gradonačelnika Osijeka, saborskog zastupnika i predsjednika HSP-a", rekao je Đapić.

Dodao je kako je kao gradonačelnik Osijeka na konferenciji 25. studenoga progovorio nakon višemjesečnog medijskog linča predsjednika Gradskog vijeća Branimira Glavaša, koji se svodio na "javno suđenje zaboravljajući da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja, čime su narušena njegova temeljna ljudska prava i slobode građana".

Zanimljivo da "udruge HHO i Centar za mir, nenasilje i ljudska prava nikada u to vrijeme nisu stale u obranu tih ljudskih prava", a sada kada je postalo evidentno da se Glavašu ništa ne može dokazati, krenuli su s optužbama protiv mene.

Nikada nisam govorio da se ratni zločini ne istražuju i ne sankcioniraju, već, naprotiv, da svaki zločin ima svoje ime i prezime, a "25. studenoga neargumentirane medijske optužbe i stvaranje Osijeka kao grada slučaja prelile su čašu", dodao je Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙