FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Središnji ured utvrdio da su sjednice i odluke pravovaljane

SISAK, 29. prosinca 2005. (Hina) - Središnji državni ured za upravuutvrdio je da su sjednice sisačkoga Gradskog vijeća, koje je 16., 23.i 27. prosinca održalo 17 vijećnika Koalicije HDZ-a, DC-a i HSLS-a,HSP-a, te dvojica vijećnika SDP-a, zakonite i da su odluke Gradskogvijeća na tim sjednicama pravovaljane, izvijestio je danas novinarenovi sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.
SISAK, 29. prosinca 2005. (Hina) - Središnji državni ured za upravu utvrdio je da su sjednice sisačkoga Gradskog vijeća, koje je 16., 23. i 27. prosinca održalo 17 vijećnika Koalicije HDZ-a, DC-a i HSLS-a, HSP-a, te dvojica vijećnika SDP-a, zakonite i da su odluke Gradskog vijeća na tim sjednicama pravovaljane, izvijestio je danas novinare novi sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

Središnji državni ured za upravu utvrdio je 28. prosinca da je 16. prosinca potrebnom većinom od 17 glasova razriješen predsjednik Gradskog vijeća Marijan Malina (SDP) te da je potrebnom većinom glasova za novog predsjednika izabran Damir Kolar (HDZ).

"Potrebnom većinom glasova Gradsko je vijeće u nastavku sjednice 23. prosinca donijelo rješenje o nepovjerenju Gradskom poglavarstvu (SDP-a, HNS-a, HSS-a i LS-a u cjelini i gradonačelniku Davorku Vidoviću (SDP), a na sjednici 27. prosinca 17 vijećnika je jednoglasnom odlukom izabralo gradonačelnika Dinka Pintarića (HDZ)", navodi se u odgovoru Središnjeg ureda, koje je Pintarić razdijelio novinarima. Pintarić je kazao da je odgovor dobiven na njegov zahtjev da taj ured, na temelju dostavljene dokumentacije, utvrdi zakonitost i valjanost akata Gradskog vijeća i da na temelju toga osigura primopredaju dužnosti gradonačelnika i Gradskog poglavarstva.

Izvijestio je da danas pokušana primopredaja dužnosti s bivšim gradonačelnikom Vidovićem nije uspjela. "Vidović nam je rekao da taj stav Središnjega državnog ureda za upravu nije obvezujući, da će se žaliti Upravnom sudu i čeka njegovo mišljenje", rekao je Pintarić. Ako sutra ne bude primopredaje dužnosti, zatražit ćemo od mjerodavnog tijela državne uprave da se to omogući, nastavio je, rekavši kako očekuje da će se to riješiti večeras.

"Cilj nam je da se obavi primopredaja dužnosti, da grad Sisak od 1. siječnja počne normalno funkcionirati i da građani ne trpe zbog promjene gradske vlasti", naglasio je Pintarić.

Vidović je potvrdio da je grad Sisak sinoć iz Središnjega državnog ureda za upravu zaprimio faks, naslovljen na predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika, "za koji on ne zna kakvo je njegovo pravno značenje". "Očito je riječ o mišljenju, a ne o aktu koji obvezuje. Od Središnjega državnog ureda za upravu tražit ću pojašnjenje i štitit ću zakonitost rada grada Siska, jer mi je to obveza prema građanima koji su me svojom voljom izabrali za gradonačelnika", rekao je Vidović.

Predsjednica Županijskog odbora SDP-a Sisačko-moslavačke županije i županica Marina Lovrić na izvanrednoj konferenciji za novinstvo izjavila je kako "smatraju da su sjednice 17 vijećnika HDZ-a, HSP-a te dvojice vijećnika SDP-a, koji su zbog toga 21. prosinca isključeni iz stranke, nelegalne". Naglasila je da "akt Središnjega državnog ureda za upravu ne vrijedi ništa, jer nije upravni akt, a Vidović nam je rekao da će reagirati kada dobije službeni papir, kao gospodin", kazala je Lovrić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙