FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TV SB odbio policiji dati snimku emisije u kojoj je Đapić imenovao svjedoke

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Televizija Slavonije i Baranje(TVSB) odbila je policiji dati snimku emisije u kojoj je gradonačelnikOsijeka Anto Đapić navodno imenovao svjedoke u postupcima protivratnih zločina, pa je općinsko Državno odvjetništvo u Osijekupodnijelo Županijskom sudu prijedlog za privremeno oduzimanje tesnimke.
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Televizija Slavonije i Baranje (TVSB) odbila je policiji dati snimku emisije u kojoj je gradonačelnik Osijeka Anto Đapić navodno imenovao svjedoke u postupcima protiv ratnih zločina, pa je općinsko Državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo Županijskom sudu prijedlog za privremeno oduzimanje te snimke.

U povodu istupa Ante Đapića u emisiji "Tema dana" Televizije Slavonije i Baranje (TVSB) 25. studenog 2005. Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku zatražilo je naime od osječko-baranjske Policijske uprave kriminalističku obradu i pribavljanje snimke emisije kako bi se utvrdila njegova moguća kaznena odgovornost. Međutim TV SB odbio je dati snimku policiji, navodeći da će ju dati državnom odvjetništvu, objavljeno je na web stranici Državnog odvjetništva.

Zatim je osječko Općinsko državno odvjetništvo u više navrata tražilo snimku navedene emisije, no kako ju nije dobilo, jučer je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku podnesen prijedlog za izdavanje sudskog naloga za poduzimanje istražne radnje - privremenog oduzimanja predmeta, što se odnosi na pribavljanje snimke.

Državnoodvjetnička odluka, navodi se, bit će donesena nakon dovršetka kriminalističke obrade i pribavljanja autentične snimke emisije "Tema dana".

U toj je emisiji navodno gradonačelnik Anto Đapić, među ostalim, javno imenovao svjedoke u kaznenom postupku zbog kažnjivih djela ratnih zločina koji se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙