FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka oporba traži od Merkel kritike na račun Chiracovih prijetnji

BERLIN, 23. siječnja 2006. (Hina) - Njemačka parlamenarna oporbazatražila je u ponedjeljak od kancelarke Angele Merkel da prilikomposjeta Parizu francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu uputi kritikeglede najnovijih prijetnji Francuske nuklearnim oružjem.
BERLIN, 23. siječnja 2006. (Hina) - Njemačka parlamenarna oporba zatražila je u ponedjeljak od kancelarke Angele Merkel da prilikom posjeta Parizu francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu uputi kritike glede najnovijih prijetnji Francuske nuklearnim oružjem.

"Kancelarka mora jasno dati do znanja da francuske prijetnje nuklearnim oružjem u Njemačkoj ne nailaze na odobravanje", izjavio je predsjednik zastupničkog kluba Zelenih Fritz Kuhn u razgovoru za dnevnik "Berliner Zeitung" od ponedjeljka. On je upozorio da bi ovakvo ponašanje Francuske moglo zaoštriti sukob glede iranskog nuklearnog programa.

Vanjskopolitički glasnogovornik Liberalno-demokratske stranke (FDP) Werner Hoyer smatra da bi njemačka kancelarka trebala trebala učiniti sve kako Francuska u sukobu s Iranom ne bi učinila "nepromišljene korake".

Predstavnici koalicijske demokršćansko-socijaldemokratske vlade Angele Merkel, naprotiv, ne vide razloga za kritike na račun Francuske.

"Oporbena kritika na račun Francuske nije objašnjiva", izjavio je vanjskopolitički glasnogovornik Kršćansko-demokratske unije (CDU) Eckart von Klaeden.

Vlada je u petak odbacila kritike na račun Francuske te objasnila da izjave francuskog predsjednika "dio poznate francuske nuklearne doktrine".

Njemačka kancelarka Angela Merkel putuje u ponedjeljak navečer u Pariz gdje bi se trebala sastati s predsjednikom Chiracom. Jedan od tema razgovora biti će, kako je najavljeno, i kriza glede iranskog nuklearnog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙