FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 21. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LILLE - Francuski 73-godišnji vozač koji ima problema s pamćenjem vozio je gotovo 40 kilometara u suprotnom smjeru po autocesti u sjevernom dijelu zemlje tijekom noći sa srijede na četvrtak, objavila je francuska policija. Pet policijskih ophodnji ga je pokušalo presresti, a promet na autocesti je zaustavljen kako bi se tijekom njegove vožnje izbjegao sudar. Unatoč signalnim svjetlima i sirenama, muškarac je vozio 40 kilometara prije nego što ga je policija zaustavila. Policiji je kazao da nije shvatio da ga pokušavaju zaustaviti.

MEXICO CITY - Meksikanci su pozvani zamijeniti svoje staro oružje za kompjutere, a poziv je rezultat neobične ideje o tome kako izići na kraj s nasiljem u Mexico Cityju koje sve više uzima maha. Vlasti jednog od 150 gradskih okruga nude novo računalo, jedno od 150 pristiglih zahvaljujući donaciji, za svaki izručeni komad oružja. "Ljudi često imaju oružje kod kuće, koje možda može biti za samoobranu, no nažalost postaje obiteljska tragedija ako se tako ne upotrebljava", rekao je čelnik lokalne vlade središnjeg okruga Alvaro Obregon, Guadalupe Lopez. Pucnjava se u Mexico Cityju, gradu od 18 milijuna stanovnika, događa svakodnevno, uz rašireni svakovrsni kriminal, prepade, krađe automobila i otmice.

SYDNEY - Boca s porukom koja je bačena u more u Velikoj Britaniji pojavila se u Australiji šest mjeseci kasnije, javljaju australski mediji. Alesha Johnson (4) bacila je poruku u boci u zaljevu Morecambe u sjevernom dijelu Engleske u srpnju prošle godine. Prema australskoj ABC radio postaji, Johnson je ovaj tjedan primila odgovor 10-godišnjeg dječaka iz Pertha u zapadnoj Australiji koji je pronašao bocu pored broda.

LONDON - Britanski samci najusamljeniji su i najnesretniji samci u Europi, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u petak na europskoj web stranici za upoznavanje Parship. Svaki drugi Britanac osjeća se usamljeno, a 65 posto ih je kazalo da se osjeća usamljeno "većinu vremena", pokazali su rezultati istraživanja provedenog na 5.000 muškaraca i žena u dobi do 25 do 50 godina u osam europskih zemalja (Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska, Austrija, Švicarska, Nizozemska i Velika Britanija). Britanski samci također su najveći pesimisti prema izgledima da će si pronaći partnera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙