FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski psiholog predlaže zabranu noćnih izlazaka za maloljetne

LJUBLJANA,22. siječnja(Hina) - Nekad istaknuti slovenski političar,inače doktor psihologije, dr. Hubert Požarnik pokrenuo je inicijativuda se osobama mlađim od 18 godina zabrani "noćni život", odnosnoizbivanje iz doma nakon ponoći.
LJUBLJANA,22. siječnja(Hina) - Nekad istaknuti slovenski političar, inače doktor psihologije, dr. Hubert Požarnik pokrenuo je inicijativu da se osobama mlađim od 18 godina zabrani "noćni život", odnosno izbivanje iz doma nakon ponoći.

Bivši zastupnik u parlamentu, a od nedavno i član programskog vijeća na slovenskoj Radioteleviziji, Požarnik smatra da bi se tako spriječile nesreće poput one u kojoj su u stampedu ispred disko-kluba blizu Ljubljane smrtno stradale tri maloljetne djevojke.

Požarnik odbija navode kako bi to bila nedemokratska mjera i sindrom "policijske" države.

"Kad se vozite automobilom, nailazite na same zabrane i ograničenja, ali to je radi sigurnosti prometa i nitko se u tom slučaju neće usuditi reći da država terorizira vozače", rekao je Požarnik u razgovoru za tjednik "Mladina" od ponedjeljka.

Usvoji li se prijedlog, maloljetnici ne bi smjeli bez pratnje roditelja ili odgajatelja ni u kino ako predstava završava nakon ponoći. Spomenutu inicijativu Požarnik je dao preko društva "Škola po mjeri čovjeka". "Policijski sat" samo je jedna mjera kako popraviti kvalitetu života o korištenje slobodnog vremena mladih, a inicijativa spomenutog društva među ostalim predviđa i osnivanje centara za pomoć roditeljima u odgoju djece.

"Kritiziraju nas zbog prijedloga, ali želio bih čuti što mladi koji tulumare do tri ujutro po lokalima time dobivaju i što bi izgubili ako im se to zabrani", kaže dr. Hubert Požarnik u intervjuu za "Mladinu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙