FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Damijan: Slovenija je mogla pokazati više dobre volje oko Ljubljanske banke

LJUBLJANA,11. siječnja(Hina) - Da je Slovenija u prošlosti pokazalaviše dobre volje oko vraćanja štednje hrvatskih štediša Ljubljanskebanke i neka bi druga pitanja bilo lakše riješiti, rekao je u srijeduu razgovoru za Slovenski radio Jože Damijan, novi ministar bez lisniceu vladi premijera Janeza Janše, zadužen za reforme i strategijuekonomsko-socijalnog razvitka.
LJUBLJANA,11. siječnja(Hina) - Da je Slovenija u prošlosti pokazala više dobre volje oko vraćanja štednje hrvatskih štediša Ljubljanske banke i neka bi druga pitanja bilo lakše riješiti, rekao je u srijedu u razgovoru za Slovenski radio Jože Damijan, novi ministar bez lisnice u vladi premijera Janeza Janše, zadužen za reforme i strategiju ekonomsko-socijalnog razvitka.

"Da smo mi pokazali dobru volju, određena pitanja s Hrvatskom mogla su se riješiti na drugi način", rekao je Damijan, ali je dodao da je izabrana druga metoda budući da je sada slovensko stajalište da je problematika stare devizne štednje stvar sukcesije bivše Jugoslavije i da Hrvatska za slovenske banke ili banke u slovenskom i stranom vlasništvu treba otvoriti svoje bankarsko tržište bez obzira što pitanje štednje Ljubljanske banke Zagreb nije riješeno.

"Stvar je išla drugim smjerom i danas se tu vrlo malo može napraviti", rekao je Damijan u vezi sa sadašnjim stanjem stvari oko hrvatskih štednih uloga u najvećoj slovenskoj banci.

Unatoč tome, ocijenio je Damijan, Slovenija zbog neriješenog pitanja Ljubljanske banke ne smije opterećivati odnose s Hrvatskom i ometati je na putu u Europsku uniju.

"Hrvatskoj moramo omogućiti što brži i lakši ulazak u EU jer je to u našem zajedničkom interesu", rekao je Damijan.

Služba za reforme koju vodi Damijan u srijedu je počela djelovati, a među ostalim će se baviti planiranjem privatizacije banaka i Telekom Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙