FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Liberalna akademija protiv slanja slovenskih instruktora u Irak

LJUBLJANA,14. siječnja(Hina) - Skupina slovenskih intelektualaca kojadjeluje u okviru Liberalne akademije, društva za proučavanje političkedemokracije i liberalizma, u subotu je u izjavi za javnost osudilaodluku vlade o upućivanju četiri vojna instruktora u Irak.
LJUBLJANA,14. siječnja(Hina) - Skupina slovenskih intelektualaca koja djeluje u okviru Liberalne akademije, društva za proučavanje političke demokracije i liberalizma, u subotu je u izjavi za javnost osudila odluku vlade o upućivanju četiri vojna instruktora u Irak.

Njihovo upućivanje je u smislu pomoći iračkoj vladi zanemarivo, ali je riječ o gesti s jasnim političkim značenjem kojim se sadašnja vlada, u suprotnosti s prijašnjom, svrstala uz globalnu politiku američkog predsjednika Georgea Busha, navodi među ostalim u priopćenju Liberalna akademija.

"Slovenska vlada podcjenjuje sjećanje slovenskih državljana", navodi se u priopćenju koje navodi da je američka intervencija u Iraku od samoga početka bila pogrešna i da dokazi o postojanju oružja za masovno uništenje nisu nađeni.

"Bez obzira na mali broj slovenskih vojnika koji se upućuju u Irak, a život svakoga od njih je dragocjen, u Iraku će vijoriti slovenska zastava, što ima jasno simboličko značenje", navodi Liberalna akademija u svojoj osudi poteza vlade premijera Janeza Janše, te podsjeća na prijašnje službeno stajalište da je sudjelovanje u operaciji u Iraku moguće samo pod pokroviteljstvom UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙