FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Opačić u Dubrovniku: HDZ kupuje mandate

DUBROVNIK, 20. siječnja 2006. (Hina) - Osvrnuvši se na nedavnedogađaje u Skupštini Požeško-slavonske županije te događaje u Sisku iDubrovačko-neretvanskoj županiji, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačićocijenila je danas u Dubrovniku da se "HDZ nije pomirio s gubitkomvlasti pa su se okrenuli kupnji mandata što je protuustavno iprotuzakonito" .
DUBROVNIK, 20. siječnja 2006. (Hina) - Osvrnuvši se na nedavne događaje u Skupštini Požeško-slavonske županije te događaje u Sisku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić ocijenila je danas u Dubrovniku da se "HDZ nije pomirio s gubitkom vlasti pa su se okrenuli kupnji mandata što je protuustavno i protuzakonito" .

Milanka Opačić je ustvrdila i da se Ustavni sud našao u ulozi zaštitnika HDZ-a pa tako još nije donio odluku, odnosno tumačenje je li mandat pravo vijećnika ili stranke.

Komentirajući odnos državne vlasti prema lokalnoj samoupravi, potpredsjednica SDP-a je kazala kako njezina stranka smatra da je taj odnos podređen isključivo volji HDZ-a. "Ova Vlada funkcionira isključivo po sistemu kako kaže Ivo Sanader, i tako se radi. Nisu bitni zakoni, nije bitna procedura i Ustav, ništa nije bitno, već samo ono što kaže Sanader", rekla je Milanka Opačić.

Na današnjoj konferenciji za novinare sudjelovali su i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, predsjednik dubrovačko-neretvanskog SDP-a Mirko Duhović i predsjednica dubrovačkog SDP-a Tatjana Šimac-Bonačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙