FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Vidović prijavio Kolara za lažno predstavljanje

SISAK, 22. prosinca 2005. (Hina) - Gradonačelnik Siska Davorko Vidovićdanas je sisačkom Državnom odvjetništvu protiv Damira Kolara podniokaznenu prijavu zbog toga što se Kolar, kako navodi, lažno predstavljakao predsjednik Gradskog vijeća, a gradskim je vijećnicima uputiopismo u kojemu ih upozorava da je sutrašnju sjednicu Gradskog vijećasazvala neovlaštena osoba.
SISAK, 22. prosinca 2005. (Hina) - Gradonačelnik Siska Davorko Vidović danas je sisačkom Državnom odvjetništvu protiv Damira Kolara podnio kaznenu prijavu zbog toga što se Kolar, kako navodi, lažno predstavlja kao predsjednik Gradskog vijeća, a gradskim je vijećnicima uputio pismo u kojemu ih upozorava da je sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća sazvala neovlaštena osoba.

Na sjednici, održanoj 16. prosinca, 17 vijećnika (9 HDZ-a, 6 HSP-a i 2 SDP-a) razriješilo je dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Marijana Malinu iz SDP-a i na tu dužnost izabralo vijećnika HDZ-a Damira Kolara.

Vidović i koalicijski partneri u Sisku HSS, HNS i LS, tu sjednicu, smjenu Maline i izbor Kolara smatraju nelegalnima. Tvrde da su sve odluke s nje ništavne zato što je predsjednik Odbora za pravna pitanja Anđelko Mrkša sjednicu prekinuo zbog izostanka predsjednika Gradskog vijeća i njegova zamjenika, pa su sve odluke bile donesene pod predsjedanjem najstarijeg vijećnika Vlatka Matijevića (HDZ).

Kolar je za sutra u 10 sati u sisačkom Hotelu "Panonija" sazvao nastavak sjednice od 16. prosinca, na kojoj bi se trebalo razriješiti dosadašnje sisačko gradsko poglavarstvo na čelu s dosadašnjim SDP-ovim gradonačelnikom Vidovićem, te izabrati novu mandatnu komisiju.

Malina iz SDP-a je, međutim, kao predsjednik Gradskog vijeća sazvao sjednicu za iduću srijedu u Gradskoj vijećnici, stavivši na dnevni red zahtjev 15 vijećnika za glasovanje o povjerenju njemu, izbor novog predsjednika i izbor nove mandatne komisije.

Državnom odvjetništvu u Sisku Vidović je podnio i kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog "kaznenog djela mita", jer je, kako je naveo, to razvidno iz izjave vijećnika SDP-a Kindija (koji je s još jednim SDP-ovcem te HDZ-om i HSP-om glasao za smjenu SDP-ova predsjednika Gradskog vijeća Maline).

Gradski odbor SDP-a je 21. prosinca iz članstva stranke isključio spomenutu dvojicu vijećnika. Donesena je odluka o podršci SDP-ovim gradskim dužnosnicima "da koriste sva zakonita sredstva, osiguraju i zaštite nesmetano funkcioniranje gradske vlasti od nelegalnih i nestatutarnih pokušaja pojedinih vijećnika da ruše njihovu, zakonito izabranu vlast".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙