FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina o krizi vlasti u Bakru - SDP za nove izbore

RIJEKA, 11. siječnja 2006. (Hina) -

Predsjednik SDP-ove primorsko-goranske županijske organizacije Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo, govoreći o krizi vlasti u Bakru, rekao da SDP ondje nije rušio vlast te da ne želi doći na vlast drukčije nego na izborima.

Komadina je rekao da sadašnja većina u bakarskom Gradskom vijeću ne jamči stabilnost te da ne bi bila vjerodostojna. Rekao je da će tu odluku županijskog SDP-a prenijeti bakarskom SDP-u, očekujući da odustane od pokušaja utemeljenja vlasti.

Zlatko Komadina je rekao da županijski SDP ne treba čekati odluku Središnjega državnog ureda za upravu, koji će donijeti odluku o načinu razrješenja krize vlasti u Bakru, ustvrdivši da to tijelo donosi uvijek tumačenja u korist HDZ-a.

Ocijenio je lošim da Bakar bude bez vlasti, navevši da nije bilo kupnje vijećnika ili prebjega, već da se nije mogla održati većinska koalicija pa su SDP-ovi vijećnici pokušali okupiti novu vijećničku većinu. Očekujem da će ponovljeni izbori u Bakru biti raspisani za travanj ili svibanj ove godine, dodao je Komadina.

U Bakru je nakon lokalnih izbora na vlasti bila koalicija HDZ-a, PGS-a i još triju nezavisnih lista. Kad su dva vijećnika s Nezavisne liste Silvija Bertonea istupila iz koalicije, sazvana je 29. prosinca sjednica Gradskog vijeća u kojem su s devet od ukupno 15 vijećnika većinu imali SDP, HSS, Nezavisna lista Marijana Losa i HNS-a, uz dva vijećnika koji su istupili iz vladajuće koalicije, Silvija Bertonea i Jurja Malnara.

Na toj sjednici nisu bili vijećnici do tada vladajuće koalicije, a Gradsko poglavarstvo je povuklo prijedlog proračuna te će po zakonu morati biti imenovan povjerenik za grad Bakar dok se ne raspišu novi izbori.

(Hhina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙