FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska vlada daje 40 mil. dolara pomoći peradarima

ANKARA, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Turska je vlada objavilada je namijenila 40 milijuna dolara vrijedan paket pomoći zaproizvođače peradarskih proizvoda koji su pogođeni ptičjom gripom,uključujuči i naknadu za ubijene piliće te odgađanje plaćanja poreza iisplate dugova.
ANKARA, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Turska je vlada objavila da je namijenila 40 milijuna dolara vrijedan paket pomoći za proizvođače peradarskih proizvoda koji su pogođeni ptičjom gripom, uključujuči i naknadu za ubijene piliće te odgađanje plaćanja poreza i isplate dugova.

Epidemija ptičje gripe, koja je u Turskoj dosad odnijela četiri života, nanijela je štetu peradarskoj industriji u visini od tri milijarde dolara. Prodaja peradarskih proizvoda opala je dramatično na domaćem tržištu, a velik broj zemalja zabranio je uvoz turskih peradarskih proizvoda.

"Porez i sigurnosne obveze za peradarski sektor bit će odgođene za šest mjeseci i oslobođeni kamata", kazao je zamjenik turskog premijera Abdullatif Sener na konferenciji za novinare.

Međutim, predstavnici peradarske industrije tvrde kako te mjere nisu dovoljne.

Turska je ubila više od 1,1 milijun pilića od izbijanja epidemije ptičje gripe prije dva tjedna. Pretpostavlja se da u trećini zemlje vlada ptičja gripa među pilićima, a zaražena je i 21 osoba, te su četiri preminule.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙