FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri nova žarišta virusa H5 u Turskoj

ANKARA, 5. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Najmanje četiri nova žarištavirusa H5 potrvđena su na istoku Turske, gdje su već preminule dvijeosobe od ptičje gripe, izjavio je u četvrtak turski ministarpoljoprivrede Mehdi Eker.
ANKARA, 5. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Najmanje četiri nova žarišta virusa H5 potrvđena su na istoku Turske, gdje su već preminule dvije osobe od ptičje gripe, izjavio je u četvrtak turski ministar poljoprivrede Mehdi Eker.

"Bolest je potvrđena na tri lokacije u oblasti Agadir" nedaleko armenske granice, izjavio je ministar za agenciju Anatalija, nakon sastanka održanog u Agadiru s lokalnim vlastima.

Ovog su tjedna u Turskoj zabilježeni prvi slučajevi smrti od ptičje gripe izvan jugoistočne Azije, gdje je ptičja gripa od 2003. odnijela oko 70 života.

Prvi slučaj zaraze virusom H5N1 u Turskoj je otkriven 5. listopada na najvećoj turskoj farmi purana u selu Kiziksa. Vlasti drže da je uzrok prenošenja virusa blizina prirodnog staništa ptica.

Turska je 9. prosinca prošle godine ustvrdila da je svladala ptičju gripu u toj regiji nakon je što pobila oko 10.000 komada peradi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙