FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak turske vlade i proizvođača peradarskih proizvoda

ANKARA, 14. siječnja 2006. (Hina/AP) - Turska vlada sastala se usubotu s predstavnicima peradarske industrije kako bi razgovarali oumanjivanju štete koju je prouzrokovala ptičja gripa.
ANKARA, 14. siječnja 2006. (Hina/AP) - Turska vlada sastala se u subotu s predstavnicima peradarske industrije kako bi razgovarali o umanjivanju štete koju je prouzrokovala ptičja gripa.

Prodaja peradi i peradarskih proizvoda opala je za 70 posto otkako se gripa počela širiti i na ljude, izjavio je predstavnik sindikata proizvođača peradarskih proizvoda Kemal Akman.

Predviđa se da bi peradarska industrija mogla trpjeti gubitke od preko 20 milijuna eura mjesečno, kazao je Akman prije sastanka sa zamjenikom premijera Abdulatifom Senerom i s drugim ministrima.

"Ako kriza potraje jedan ili dva mjeseca neki će proizvođači morati zatvoriti posao", rekao je Akman za list Hurriyet.

"Razgovarat ćemo sa svim predstavnicima i saslušat ćemo ih", rekao je Sener na početku sastanka, dodavši kako sigurno neće moći ispuniti sve zahtjeve.

Osamnaest osoba - među kojima je i troje djece koja su preminula prije tjedan dana - zaraženi su smrtonosnim H5N1 virusom u Turskoj.

U međuvremenu će Turska primiti pomoć i zajmove u visini od 35 milijuna dolara u okviru programa Svjetske banke, a i Europska je komisija također u petak obećala pomoć za zemlje pogođene ptičjom gripom i to u visini od 80 milijuna eura od kojih je 35 milijuna namijenjeno Aziji. Iznos namijenjen za Tursku nije precizno određen.

Sjedinjene Države u petak su objavile da će u Tursku poslati ekipu stručnjaka kako bi "procijenili situaciju" i "podržali međunarodne napore" kojima je cilj suzbijanje širenja pričje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙