FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Turskoj otkriven 25. slučaj ptičje gripe

ANKARA, 18. siječnja 2006. (Hina) - U Turskoj je u srijedu objavljenoda je još jedna osoba zaražena virusom H5N1 koji izaziva ptičjugripu. To je, kako se tvrdi, 25. slučaj pozitivnog nalaza opasnogvirusa u Turskoj. Inače, dosad su u Turskoj od ptičje gripe smrtnostradale četiri maloljetne osobe.
ANKARA, 18. siječnja 2006. (Hina) - U Turskoj je u srijedu objavljeno da je još jedna osoba zaražena virusom H5N1 koji izaziva ptičju gripu. To je, kako se tvrdi, 25. slučaj pozitivnog nalaza opasnog virusa u Turskoj. Inače, dosad su u Turskoj od ptičje gripe smrtno stradale četiri maloljetne osobe.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je pozvao građane, naročito djecu da izbjegavaju izravan dodir s oboljelom peradi. On je pozvao na veću edukaciju seoskog stanovništva o uzrocima koji dovode do ptičje gripe.

Erdogan je u srijedu, na sastanku zastupnika vladajuće Stranke pravde i razvitka (AKP), rekao da je Turskoj dosad uništeno oko milijun peradi. Dodao je da je njihovim vlasnicima isplaćena materijalna naknada.

Prvi slučaj ptičje gripe zabilježen je u Turskoj u listopadu prošle godine. Pretpostavlja se da su virus H5N1 prenijele divlje ptice selice. Nasreću, još nije zabilježen ni jedan slučaj izravnog prijenosa virusa s čovjeka na čovjeka.

Ptičja gripa je dosad registrirana u 26 zemalja širom svijeta. Otuda i bojazan da bi, ako se pravodobno ne spriječi, moglo doći do katastrofalne pandemije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙