FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WHO: Ptičja gripa ne širi se s čovjeka na čovjeka

DOGUBAYAZIT, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Nema znakova da sevirus ptičje gripe u Turskoj širi s čovjeka na čovjeka, objavila je uponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).
DOGUBAYAZIT, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Nema znakova da se virus ptičje gripe u Turskoj širi s čovjeka na čovjeka, objavila je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

"Zasad nema pokazatelja koji bi upućivali na širenje ptičje gripe međuljudskim kontaktom u selu Dogubayazitu" u kojem je prošloga tjedna od te bolesti umrlo troje djece, rekao je šef misije WHO-a u Turskoj Guenel Roider. "Prijenos je tipski sličan onome što smo dosad viđali u Aziji", dodao je Roider.

Turski je ministar zdravstva Recep Akdag u ponedjeljak rekao da je ukupno 14 osoba u Turskoj pozitivno u testiranju na ptičju gripu, među kojima je i troje djece koja su preminula od te bolesti.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je do sada potvrdila četiri slučaja obolijevanja od ptičje gripe u Turskoj, od kojih su dva smrtna. Prema WHO-u, ostali slučajevi nisu provjereni laboratorijskim testiranjima.

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO) priopćila je u ponedjeljak da zasad nema dokaza da je Turska svojim nemarom ili sporom reakcijom pridonijela širenju ptičje gripe u toj zemlji. Europska je unija također priopćila da je zadovoljna mjerama koje je Turska poduzela u borbi protiv širenja te bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙