FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ptičja gripa: Njemačka nudi pomoć Turskoj

BERLIN, 7. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Njemačka je spremna poslatisvoje znanstvenike u Tursku kako bi pomogla toj zemlji u borbi protivširenja ptičje gripe od koje je ovoga tjedna umrlo dvoje tinejdžera,rekao je njemački ministar za zaštitu potrošača Horst Seehofer zanedjeljni list Bild am Sonntag.
BERLIN, 7. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Njemačka je spremna poslati svoje znanstvenike u Tursku kako bi pomogla toj zemlji u borbi protiv širenja ptičje gripe od koje je ovoga tjedna umrlo dvoje tinejdžera, rekao je njemački ministar za zaštitu potrošača Horst Seehofer za nedjeljni list Bild am Sonntag.

"Službeno nudimo svoju pomoć Turskoj. Ako je vlada u Ankari želi, poslat ćemo bez odgode" svoje stručnjake s federalnog instituta za veterinarska istraživanja u Riemsu koji radi na prototipu cjepiva protiv ptičje gripe, rekao je ministar.

"Ti znanstvenici mogu dati svoju pomoć za brzo prepoznavanje bolesti i borbu protiv nje", dodao je.

"Slučaj (ptičje gripe) u Turskoj pokazuje da i mi moramo biti vrlo oprezni. Uskoro će milijuni ptica selica preletjeti iznad Njemačke. Neke od njih mogu biti zaražene", nastavio je ministar, pozivajući svoje sugrađane da ne podlegnu panici iako imaju razloga za oprez.

Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je u subotu da su dvoje tinejdžera koji su preminuli nakon zaraze virusom H5N1 prvi smrtni slučajevi izvan jugoistočne Azije.

Britanski laboratorij potvrdio je tijekom dana da su 15-ogodišnja djevojčica i njezin 14-ogodišnji brat bili zaraženi virusom. Testiranja se nastavljaju i na njihovoj 11-ogodišnjoj sestri koja je preminula u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙