FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zamrzavanje imovine još jednog investicijskog fonda u Njemačkoj

FRANKFURT, 20. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Njemačka financijskakompanija KanAm objavila je da namjerava zamrznuti jedan mješovitiinvesticijski fond, što je znak mogućeg potresa u sektoru fondova zaupravljanje nekretninama u Njemačkoj.
FRANKFURT, 20. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Njemačka financijska kompanija KanAm objavila je da namjerava zamrznuti jedan mješoviti investicijski fond, što je znak mogućeg potresa u sektoru fondova za upravljanje nekretninama u Njemačkoj.

Dva dana nakon objave tromjesečne suspenzije otkupa udjela u fondu KamAm US-Grundinvestu, koji je ulagao u američku imovinu, kompanija je u Frankfurtu objavila da će poduzeti istu mjeru i u slučaju daleko većeg KanAm Grundinvesta, koji je ulagao u imovinu u Njemačkoj.

Odgovarajuća odluka donesena je nakon što su članovi fonda zatražili isplatu 700 milijuna eura u roku od 24 sata, što je ugrozilo likvidnost kompanije.

KanAm je osnovan 1978. uglavnom za potrebe ulaganja u komercijalnu imovinu u SAD-u kao što su poslovni tornjevi i trgovački centri.

Cijela je industrija ozbiljno uzdrmana prije nekoliko tjedana kada je ogranak najveće njemačke komercijalne banke Deutsche Bank privremeno prekinuo trgovinu udjelima u vlastitom, inače vodećem imovinskom fondu, Grundbesitz-Investu.

Strahuje se da je industrija kao cjelina precijenila svoje imovinske portfelje iako su mnogi analitičari sugerirali ulagačima da ostanu mirni budući da se strahuje da bi naglo povlačenje kapitala moglo baciti na koljena i druge imovinske fondove. Do ovog tjedna nije bilo naznake panike.

KanAm je općenito smatran sigurnim, a u utorak je objavio izvješće agencije za ocjenjivanje kreditnog rejtinga Feri u kojem je dobio dobre ocjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙