FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan porast proizvodnje energije iz vjetra u Njemačkoj

BERLIN, 18. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Količina energije dobivene izvjetra i prošle je godine snažno porasla u Njemačkoj, no vjerojatnoće njezin rast usporiti u nadolazećim godinama, priopćilo je njemačkosavezno udruženje za energiju vjetra.
BERLIN, 18. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Količina energije dobivene iz vjetra i prošle je godine snažno porasla u Njemačkoj, no vjerojatno će njezin rast usporiti u nadolazećim godinama, priopćilo je njemačko savezno udruženje za energiju vjetra.

Njemačka je krajem 2005. raspolagala sa 17.574 vjetrenjača, što je 11 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, priopćilo je to udruženje. Vjetrenjače, koje su primile milijarde eura državnih subvencija, proizvele su krajem 2004. šest posto od ukupne njemačke električne energije.

Očekuje se da će rast proizvodnje energije iz vjetra usporiti u iduće tri godine uglavnom zbog toga što su mnoge najbolje lokacije u Njemačkoj za proizvodnju energije vjetra već zauzete, kaže se u priopćenju.

Pozornost poduzetnika sada se okreće prema mogućnosti izgradnje ogromnih parkova za proizvodnju energije iz vjetra na obalama Sjevernog i Baltičkog mora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙