FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priština: Thaqi će voditi kosovsko izaslanstvo na pregovorima - tisak

PRIŠTINA,20. siječnja(Hina) - Samo četiri dana uoči početka prvihrazgovora o konačnom statusu Kosova između Prištine i Beograda, idućesrijede u Beču, uz posredovanje glavnoga pregovarača UN-a MarttijaAhtisaarija, sastav kosovskog izaslanstva za razgovore još uvijek nijeslužbeno objavljen, a prištinski tisak u petak najavljuje kako ćebolesnog Ibrahima Rugovu na čelu izaslanstva zamijeniti oporbeničelnik Hashim Thaqi.
PRIŠTINA,20. siječnja(Hina) - Samo četiri dana uoči početka prvih razgovora o konačnom statusu Kosova između Prištine i Beograda, iduće srijede u Beču, uz posredovanje glavnoga pregovarača UN-a Marttija Ahtisaarija, sastav kosovskog izaslanstva za razgovore još uvijek nije službeno objavljen, a prištinski tisak u petak najavljuje kako će bolesnog Ibrahima Rugovu na čelu izaslanstva zamijeniti oporbeni čelnik Hashim Thaqi.

Po pisanju mediji na albanskome, zbog zdravstvenog stanja predsjednika Kosova koji boluje od raka u plućima, sedmočlano kosovsko izaslanstvo u Beču će voditi čelnik vodeće oporbene Demokratske Partije Kosova i nekadašnji politički vođa bivše Oslobodilačke vojske Kosova, Hashim Thaqi.

Kosovski premijer Bajram Kosumi najavio je kako će ubrzo biti određen sastav izaslanstva za razgovore u Beču. Zbog zdravstvenog stanja Ibrahima Rugove već 40 dana nije održan nijedan sastanak Pregovaračkog tima Kosova za razgovore o statusu.

Član kosovskog pregovaračkog tima Veton Surroi, koji se u srijedu u Beču sastao s glavnim UN-ovim posrednikom Ahtisaarijem, izjavio je da će sastanak u Beču između Prištine i Beograda pokazati razinu ozbiljnosti strana u razgovorima o statusu. Prema njegovim riječima, na samom sastanku, na kojem će glavna tema biti proces decentralizacije, ne očekuje se nikakva odluka i to će biti prvi u nizu susreta posvećenih određivanju konačnog statusa Kosova. Prema Surroijevim riječima, kosovsko izaslanstvo jedinstveno je u vezi sa stajalištima o statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙