FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini: Status Kosova treba biti rezultat pregovora, bez nametanja

PRIŠTINA,28. prosinca(Hina) - Potpredsjednik talijanske vlade iministar vanjskih poslova Gianfranco Fini izjavio je u srijedu u Peći,gradu na zapadu Kosova, da status Kosova treba biti rezultatpregovora, a ne nametanja, prenose kosovski mediji.
PRIŠTINA,28. prosinca(Hina) - Potpredsjednik talijanske vlade i ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini izjavio je u srijedu u Peći, gradu na zapadu Kosova, da status Kosova treba biti rezultat pregovora, a ne nametanja, prenose kosovski mediji.

Ministar Fini je u Prištini razgovarao s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem, a kako je priopćeno, u razgovorima je bilo riječi o pripremama za pokretanje pregovaračkog procesa za definiranje konačnog statusa Kosova te i o pitanju manjina.

Prema priopćenju, kosovski premijer Kosumi izrazio je želju za proširenjem odnosa između dviju zemalja, posebice u području gospodarstva, dok je talijanski šef diplomacije ocijenio pozitivnim angažiranje kosovskog premijera i vlade na stvaranju povjerenja kod svih građana Kosova i integraciji etničkih skupina u kosovsko društvo.

Talijanski diplomat potom je posjetio talijanske snage u sklopu KFOR-a, koji su raspoređeni u blizini Peći.

Tijekom boravka u Peći Fini je posjetio je i Pećku patrijaršiju, gdje se sastao s njezinim najvišim crkvenim poglavarima.

Fini je dan ranije boravio u Beogradu, a u četvrtak će, nakon Kosova, u sklopu balkanske turneje posjetiti i Tiranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙