FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za Nagradu Grada Zagreba od 4. do 24. veljače

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Javni natječaj za podnošenjeprijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba trajat će od 4. do 24.veljače, odlučili su danas jednoglasno članovi Odbora za javnapriznanja zagrebačke Gradske skupštine.
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba trajat će od 4. do 24. veljače, odlučili su danas jednoglasno članovi Odbora za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine.

Natječaj će biti objavljen u subotu 4. veljače u "Večernjem listu", "Jutarnjem listu" i "Vjesniku". Također, Gradska će skupština uputiti obavijest o raspisanom natječaju relevantnim institucijama, trgovačkim društvima, udrugama i strukovnim udruženjima s područja za koja se Nagrada dodjeljuje, izvijestila je skupštinska predsjednica Tatjana Holjevac.

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se pojedincima, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i rezultate u znanosti, gospodarstvu, prosvjeti, kulturi, umjetnosti, športu, zdravstvu, socijalnoj skrbi i drugim područjima društvenog života u Zagrebu.

Svake godine dodjeljuje se 15 Nagrada Grada Zagreba.

Članovi Odbora za javna priznanja jednoglasno su prihvatili molbe Udruge Pasionska baština i Hrvatskog društva pisaca da Gradska skupština bude pokrovitelj nad Svečanostima Pasionske baštine 2006. i nad promocijom autobiografskog djela "Svjedok prolaznosti" Jože Horvata, pisca tzv. pomorske proze.

Udruzi Pasionska baština bit će dodijeljeno 55.000 kuna, a 20.000 kuna Hrvatskom društvu pisaca.

Članica Odbora Štefica Cerjan Stefanović je pohvalila Udrugu Pasionska baština što je uz molbu priložila i vrlo dobro financijsko i strukturno objašnjenje, a Holjevac je dodala da je tome doprinjela i činjenica da je Gradska skupština već pet puta pokrovitelj toj udruzi koja je dosad napravila približno 300 programa.

Skupštinsko pokroviteljstvo i po 20.000 kuna dodijeljeno je i Udruzi medicinskih sestara i tehničara u gastroenterologiji i endoksopiji za II. međunarodni skup Udruga medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara i Narodnom Sveučilištu Sesvete za 4. međunarodno natjecanje mladih pijanista "Zlatko Grgošević".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙