FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruzi za hospicij i oboljelima od leukemije pomoć Ministarstva obitelji

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatskoj udruzi prijateljahospicija iz Zagreba te Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma izČakovca, danas je ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti Jadranka Kosor uručila po 150 tisuća kuna potpore zaprovođenje programa udruga.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatskoj udruzi prijatelja hospicija iz Zagreba te Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca, danas je ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila po 150 tisuća kuna potpore za provođenje programa udruga.

Dodijeljena sredstva namijenjena su provedbi programa "Palijativna skrb u zajednici" i "Pokažimo oboljelima da nisu sami", kroz koje udruge pružaju pomoć starim i bolesnim osobama, kazala je Kosor, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s udrugama koje svakodnevno skrbe o teško bolesnima.

Hrvatska udruga prijatelja hospicija novac će utrošiti za provođenje programa "Palijativna skrb u zajednici", kroz koji pomaže ljudima oboljelima od neizlječivih smrtonosnih bolesti i pruža podršku njihovim obiteljima.

Udruga provodi palijativnu medicinsku skrb u zajednici na području Zagreba i Zagrebačke županije od 2000. Provode je interdisciplinarni timovi u kojima su liječnik, medicinska sestra i tehničar, socijalni radnik, fizikalni terapeut, psiholog te posebno obrazovani nezdravstveni dobrovoljci.

Oni pružaju pomoć i potporu umirućima i njihovim obiteljima kako bi se što lakše nosili s teškom bolešću i smrću.

Od osnutka udruge pomoć je zatražena za više od 500 umirućih bolesnika i njihovih obitelji.

Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca Ministarstvo je dalo novac za provođenje programa "Pokažimo oboljelima da nisu sami", kroz koji pomažu starim i bolesnim osobama, osobito oboljelima od leukemije, limfoma i srodnih hematoloških bolesti.

Na dodijeljenim sredstvima ministrici Kosor zahvalili su predsjednica Hrvatskog društva za hospicij-palijativnu skrb dr. Anica Jušić i predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙